Cele mai citite
 


Iaşi: Un copil a murit în ambulanţă din cauza meningitei, potrivit DSP
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copilul de şapte ani din comuna Belceşti, care a murit în urmă cu o săptămână într-o ambulanţă în timp ce era transportat spre spital, avea meningită, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.
'Laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a finalizat diagnosticul bacteriologic al probelor recoltate la necropsia copilului de şapte ani, decedat în Ambulanţă în urmă cu o săptămână. Rezultatele confirmă suspiciunea clinică de infecţie meningococică, o septicemie meningococică în care şocul bacterian datorat endotoxinei eliberate a determinat decesul în doar câteva ore de la debut', a declarat, marţi, presei, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.
Potrivit acestuia, reprezentanţii DSP Iaşi şi medicul de familie din localitatea de domiciliu a copilului au efectuat ancheta epidemiologică, stabilind că 268 de persoane au fost contacţi direcţi ai băiatului sau membri din aceeaşi colectivitate, care ar fi putut veni în contact direct cu acesta, toţi primind tratament profilactic.
Specialiştii de boli infecţioase atenţionează populaţia că numai diagnosticul precoce şi tratamentul imediat cu antibiotice pot salva pacienţii cu forme severe de infecţie meningococică. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Bacău: Medicii legişti spun că băiatul de patru ani căruia i s-a refuzat internarea a murit de meningită Medicii legişti băcăuani care au efectuat examenul anatomo-patologic al cadavrului băiatului în vârstă de patru ani, decedat la finele săptămânii trecute după ce i se refuzase de două ori internarea în Spitalul municipal din Moineşti, au comunicat, joi, că minorul suferea de meningită şi nu de otită...
Iaşi: DSP va sesiza Colegiul Medicilor în cazul profesorului mort după ce a fost plimbat între spitale Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi vor constitui o comisie formată din directorul executiv şi directorul executiv adjunct care împreună cu managerii de spitale şi directorii medicali vor evalua, din nou, protocoalele de colaborare încheiate între unităţile sanitare din judeţul Iaşi.
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: Colegiul Medicilor a demarat o anchetă după moartea unui profesor universitar Reprezentanţii Colegiului Medicilor au demarat o anchetă după ce profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit la începutul acestei luni fiind plimbat între spitale.
Iaşi: Ambulanţă avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă O ambulanţă care se afla în trafic cu semnalele acustice şi luminoase pornite a fost avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă în zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi.