Cele mai citite
 


Maramureş: Sprijin financiar în valoare de 15.000 de euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare a beneficiat de un sprijin financiar în valoarea de 15.000 de euro, oferit de o societate comercială, pentru achiziţionarea de aparatură medicală.
Directorul Spitalului, ec. Sorin Pintea, a declarat, marţi, pentru AGERPRES că în urma sprijinului financiar acordat, spitalul a achiziţionat un ''factor de transfer gazos'', aparat ce măsoară nivelul gazelor din sânge.
''Achiziţionarea aparatului în valoare de 15.000 de euro a fost efectuată de compania Italsofa - Baia Mare, firmă cu capital italian, prin direcţionarea a 2% din impozitul pe profit. Aparatul, care permite măsurarea nivelului gazelor din sânge, există doar la spitale specializate din Bucureşti şi Cluj. De multe ori eram nevoiţi să trimitem pacienţii spre cele două clinici pentru a putea efectua asemenea analize. Acum situaţia e mult mai simplă, iar noi, la rândul nostru, o să putem veni în sprijinul bolnavilor aflaţi în grijă, cât şi pentru cei din judeţele limitrofe'', a spus Sorin Pintea.
Aparatul, numit ''factor de transfer gazos'', identifică nivelul de gaze din sânge în cazul afecţiunilor pulmonare. Investigaţiile medicale de acest gen sunt gratuite, făcându-se în baza asigurării de sănătate.
Directorul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare a mai precizat că în urmă cu un an, tot cu sprijinul financiar al companiei Italsofa, a fost reabilitat ambulatoriul pentru copii, lucrări care au costat peste 17.000 de euro, iar Consiliul Local Baia Mare a sprijinit reparaţia ambulatoriului pentru adulţi.
Pintea a adăugat că, din păcate, foarte mulţi agenţi economici necunoscători ai legislaţiei nu ştiu că prin direcţionarea a 2% din impozitul pot fi ajutate cu fonduri spitale, instituţii de cultură sau diverse activităţi în domeniul cercetării ştiinţifice. AGERPRES /(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Donaţii de peste 7.000 de euro pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului judeţean Suma de peste 7.000 de euro strânsă din donaţii la un bal caritabil organizat de Asociaţia "Prietenii Spitalului" va fi destinată dotării Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei...
Asistenţă psihologică şi socială pentru pacienţii cu tuberculoză, în 4 spitale din ţară Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni din judeţul Argeş, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani din judeţul Neamţ şi Spitalul de Pneumoftiziologie Nicolae Rusdea din Baia Mare, judeţul Maramureş, oferă, din luna iulie, servicii gratuite de...
Mircea Man, candidat PDL la şefia CJ Maramureş: Sănătatea, educaţia şi infrastructura, priorităţi şi într-un nou mandat(interviu) Actualul preşedinte al CJ Maramureş, Mircea Man, care deţine şi funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră, precum şi modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare şi finalizarea reabilitării şi ...
Maramureş: Banca Mondială a cuprins SJU Baia Mare într-un program de finanţare pentru echipamente medicale Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Banca Mondială asigură unităţii medicale un fond de 300.000 de lei pentru achiziţionare de aparatură medicală performantă.
Maramureş: Primăria Baia Mare a alocat 20.000 de lei pentru SMURD Baia Mare, 26 mai /Agerpres/- Primăria municipiului Baia Mare va acorda din bugetul local suma de 20.000 de lei pentru reparaţia şi întreţinerea unor ambulanţe SMURD din cadrul ISU Maramureş.
Nuţu Fonta (UNPR Maramureş): Spitalul de Recuperare Borşa, modernizat cu bani de la Guvern Baia Mare, 11 iul /Agerpres/- Preşedintele UNPR Maramureş, deputatul Nuţu Fonta, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că Spitalului de Recuperare din oraşul Borşa i-a fost alocată de Guvern, prin Ministerul Sănătăţii, suma de 1.220.000 de lei pentru achiziţionarea aparaturii medicale şi reabilitare.