Cele mai citite
 


O fetiţă de 12 ani, alergică la frig, trăieşte izolată în casă
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Abbie Tully, o fetiţă de 12 ani, a fost nevoită să-şi petreacă ultimele cinci luni izolată în casă din cauza unei alergii foarte rare: frigul ar putea să o omoare, scrie 7sur7.be.

Abbie a început să aibă alergie la frig în luna noiembrie şi de atunci starea ei s-a agravat, fetiţa neputând să iasă din casă nici măcar câteva minute decât cu riscul vieţii. În afara erupţiei care i-a apărut pe tot corpul, o schimbare bruscă a temperaturii i-ar ptuea provoca un şoc anafilactic.

Abbie trebuie să aibă în permanenţă la ea o seringă cu adrenalină. Este izolată în casă, departe de prieteni, colegi şi preocupările ei obişnuite. 'Este foarte greu pentru ea, nu se mai întâlneşte cu prietenii, se simte singură şi se plictiseşte', spune mama ei. 'Abbie a avut de mică o sănătate fragilă şi o eczemă. Testele de sânge au indicat o alergie la lapte şi ouă. Are şi astm. A avut infecţii pulmonare şi pneumonie. Mai este alergică la câini, pisici, vaci, la polen şi puf', adaugă mama fetiţei.

Un dermatolog de la spitalul din Christchurch (Dorset) i-a diagnosticat o alergie la frig, boală rară care poate lua uneori forme extreme. Abbie nu poate merge la şcoală pentru că mersul în clădiri insuficient încălzite - chiar numai câteva minute - îi poate provoca reacţii dureroase, chiar mortale. 'Când trecem prin raionul +rece+ din magazin, face o reacţie cutanată', arată mama lui Abbie. Medicamentele antihistaminice au efect redus, alergia fetei putând fi legată de o infecţie virală pentru care, din nefericire, nu există leac.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alergia mai agresivă ca niciodată Caracteristici generale Ne aflăm într-un secol aflat sub amprenta poluării, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice şi a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste direcţii sfâşie efectiv fiinţa umană în toate felurile, motiv pentru care organismul biologic...
Alergiile, neplăcerile sezonului de primăvară - cât de răspândite sunt alergiile - care sunt cei mai frecvenți alergeni - simptome, tratament, prevenție
Cazurile de alergii, în creştere Bolile alergice devin de la an la an mai frecvente, în prezent estimându-se că aproximativ 20% din populaţia mondială şi 25% din cea europeană suferă de astfel de afecţiuni, informează Gral Medical,
Aproximativ 5% din populaţia ţării se confruntă cu alergii la polen Un procent de 5% din populaţia României se confruntă, odată cu venirea primăverii, cu debutul simptomelor de polinoză, a declarat pentru AGERPRES dr. Adriana Camuescu. specialist alergolog şi imunolog de la Clinica Novo Medica.
ALERGIA ALIMENTARA Orice aliment poate cauza o reacţie alergică, multe din alergiile alimentare apărând în primii ani de viaţă. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestări cutanate, respiratorii, gastrointestinale sau chiar anafilaxie.
Dr. Poliana Leru: Alergia - o patologie a lumii moderne Alergia este o patologie a lumii moderne, prevalenţa sa s-a triplat în ţări ca Finlanda, de exemplu, iar un studiu realizat în zona Cluj-Napoca a arătat o prevalenţă care a crescut de la 13 la 20%, susţine dr. Poliana Leru.