Cele mai citite
 


Preşedintele ARACIS, despre situaţia UMF Tg. Mureş: Dintr-un cal faci doi măgari
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele ARACIS, Ioan Curtu, a susţinut marţi, după întâlnirea cu membrii Comisiei pentru învăţământ din Senat, că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş poate fi asemuită cu încercarea de a face 'dintr-un cal doi măgari', acest lucru putând să afecteze îndeplinirea criteriilor cerute de ARACIS de către Universitate.
'Dintr-un cal se fac doi măgari. (...) Noi am făcut la Târgu Mureş, acum cinci ani, evaluarea Universităţii şi a luat 'grad ridicat de încredere'. Este o universitate cu care noi ne mândrim. Acest grad ridicat de încredere a fost pe baza evaluării ca instituţie şi a programelor de studii. Când am evaluat, am ţinut cont de corpul profesoral, de studenţi, de bază materială, de cercetare ştiinţifică. Acum când spargi sau o desfaci clar că trebuie evaluată fiecare parte şi s-ar putea să nu îndeplinească toate criteriile.(...) Orice program care nu este evaluat nu are dreptul să funcţioneze. Dacă nu este acreditat sau autorizat nu se pot emite diplome. Sunt studenţi care se tem că vor ajunge să aibă studiile neacreditate', a declarat acesta.
Preşedintele ARACIS a susţinut că nu instituţia aceasta stabileşte criteriile de evaluare, ci că ele sunt transmise de la Bruxelles.
'Aceste criterii nu sunt stabilite de ARACIS, după noua lege a învăţământului. Sunt cele date de Bruxelles, nu sunt ale noastre. Nu poţi să faci calitate cu un număr mare de studenţi. La dânşii, la medicină, este un cadru didactic la cinci studenţi. Este normativ european şi trebuie respectat', a mai spus acesta.
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş urmează să fie evaluată de către ARACIS în cursul acestui an. AGERPRES / (A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: 200 de elevi de clasele a X-a şi a XI-a, studenţi la Medicină şi Farmacie pentru o săptămână Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat că, începând de luni, timp de şapte zile, 200 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a vor deveni studenţi în cadrul proiectului naţional "Şcoala de vară pentru elevi".
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
În premieră naţională, UMF Târgu Mureş organizează Târgul Disciplinelor Clinice pentru atragerea studenţilor spre cercetare În premieră naţională, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a organizat vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) "Târgul Disciplinelor Clinice" pentru atragerea studenţilor şi rezidenţilor către activitatea de cercetare.
Mureş: Congresul internaţional pentru studenţi, tineri medici şi farmacişti, Marisiensis 2013, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Liga Studenţilor Târgu Mureş găzduiesc, începând de miercuri până duminică, ediţia a XVII-a a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti 'Marisiensis 2013', eveniment-concurs, care are rolul...