Cele mai citite
 


Senat: Membrii Comisiei de învăţământ s-au întâlnit cu reprezentanţii ARACIS şi UMF Tg. Mureş
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorii din Comisia pentru învăţământ au avut, marţi, discuţii cu reprezentaţii români şi maghiari de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, la lucrările acestui for participând şi rectorul universităţii, Constantin Copotoiu, precum şi membri ai ARACIS.
Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, la finalul şedinţei, că o dezbatere de acest gen este utilă în vederea perfecţionării Legii Educaţiei.
De asemenea, acesta a adăugat că numai prin discuţii cu reprezentanţii ARACIS şi cu cei ai Universităţii pot fi regăsite ''elementele de echilibru, nu cele de disconfort sau de dezechilibre''.
''Vrem să vedem care ar fi modalităţile ca lucrurile să se echilibreze, fiindcă au funcţionat foarte bine până acum. Ceva s-a întâmplat. Probabil că la nivelul votului academic'', a explicat acesta.
Totodată, Hărdău a reamintit faptul că Senatul este Cameră decizională pentru toate proiectele de lege care vizează domeniul învăţământului.
''Senatul este cameră decizională în toată legislaţia învăţământului românesc. Întâlnirea cu actorii principali este de natură să limpezească gândurile fiecărui membru al comisiei şi sunt convins că această întâlnire este de natură să genereze idei pentru modificări legislative, pentru rafinarea legii, pentru o perfecţionare a ei'', a mai arătat preşedintele Comisiei.
Propunerea unei astfel de discuţii la nivelul Comisiei a venit din partea senatorului PDL Mihaela Popa. AGERPRES/ (A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
Sindicatul din UMF Târgu Mureş acuză Ministerul Educaţiei de încălcarea Legii transparenţei decizionale Sindicatul din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat, marţi, imediat după adoptarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea facultăţii maghiare, că va acţiona în instanţă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru încălcarea prevederilor Legii transparenţei...
Băsescu, despre UMF Târgu Mureş: Nu cunosc subiectul, nu este treaba mea să rezolv problemele în coaliţie Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu cunoaşte subiectul legat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, care a creat divergenţe între PDL şi UDMR, şi spune că nu este treaba sa să rezolve problemele din interiorul coaliţiei de guvernământ.