Cele mai citite
 


Zsolt Biro (Coaliţia Civică): Problema UMF, o chestiune de campanie, venită din partea UDMR
miercuri, 14 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul Coaliţiei Civice la Consiliul Judeţean Mureş, Zsolt Biro, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că ridicarea problemei facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş în această perioadă de către UDMR, este o 'chestiune de campanie electorală'.
'Am o părere personală, dar cred că e împărtăşită de foarte mulţi. UDMR este la guvernare de 16 ani şi acum, cu două luni înaintea campaniei electorale, cu 3 luni înainte de alegeri ne întâlnim cu această problemă de la UMF. Eu cred că este o chestiune de campanie venită din partea UDMR-ului. Dacă pentru dânşii, 16 ani de zile nu a fost important acest lucru, nu pot să cred că este o coincidenţă. Şi-mi pare foarte rău că timp de 16 ani nu a fost important pentru dânşii. Totdeauna spuneau că important e să fim la guvernare ca să rezolvăm problemele minorităţilor. Acum, înainte de alegeri, se trezesc', a arătat Biro.
Acesta a spus că nu UMF Târgu Mureş e cea mai gravă problemă a cetăţenilor din judeţul Mureş,din Târgu Mureş sau din toată ţara, ci problemele sociale, pentru că 'salariile s-au tăiat la toată lumea, şi la unguri, şi la români'.
'Când părinţii se gândesc că nu au ce să pună în ghiozdan la copii, atunci nu asta e cea mai mare problemă sau cum se numeşte Şcoala Generală nr. 2 din Târgu Mureş (care va fi denumită Bernady Gyorgy, după primul primar al oraşului - n.r.). Deşi ştim foarte bine că nu e bine ca într-un oraş ca Târgu Mureşul, unde aproape jumătate din populaţie este de etnie maghiară, avem o singură şcoală sau două denumite după personalităţi maghiare, iar restul sunt denumite după personalităţi istorice româneşti. Nu este un lucru bun. Dar de ce ne trezim acum, cu trei luni înainte de alegeri? E chestiune de campanie', a subliniat Zsolt Biro. AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie pentru ajutorarea victimelor din Colectiv a studenţilor de la Facultatea de Medicină Dentară UMF Târgu Mureş Organizaţia Studenţească de Medicină Dentară din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş va iniţia, în cadrul Festivalului 'UniFEST', o campanie pentru adunarea de fonduri pentru ajutorarea victimelor de la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Dr. Benedek Istvan (UDMR) consideră că ce se întâmplă la UMF Târgu Mureş este o 'manipulare grosolană' Preşedintele UDMR Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ceea ce se întâmplă la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş este ''o manipulare grosolană'' şi că în realitate se doreşte doar dezvoltarea unor secţii şi crearea competiţiei...
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
Liga Pro Europa: UDMR trebuia să rezolve mai demult problema UMF Târgu Mureş Liga Pro Europa (LPE) consideră că situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar fi trebuit să fie rezolvată mai demult de UDMR şi nu să fie tratată ca o chestiune electorală.