Cele mai citite
 


A&D Pharma: 46% dintre bolnavii cronic întrerup tratamentele din cauza lipsei resurselor financiare
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jumătate din populaţia cu vârste cuprinse între 40 şi 65 de ani din mediul urban suferă de boli cronice care necesită medicaţie adecvată iar 46% dintre bolnavii cronic întrerup tratamentul din cauza lipsei resurselor financiare, a declarat, miercuri, Robert Popescu, CEO în cadrul grupului A&D Pharma, în cadrul Forumului industriei farmaceutice.
Potrivit acestuia, în cazul bolnavilor cronic, preţul medicamentelor influenţează semnificativ gradul de complianţă la tratament.
"Din informaţiile pe care le avem, 50% din populaţia între 40 şi 65 de ani numai din mediul urban suferă de boli cronice care necesită medicaţie adecvată. 46% dintre ei întrerup tratamentul în special din lipsa resurselor financiare şi, în medie, tratamentul este stopat pentru patru luni pe an, ceea ce spune foarte mult despre impactul în piaţa românească al preţului produsului şi, mai ales, al coplăţii din partea pacientului asupra gradului de aderenţă a pacienţilor la tratament", a precizat Robert Popescu.
Acesta a vorbit despre factorii care influenţează satisfacţia consumatorilor pfarma, subliniind că aceasta este influenţată, în principal, de preţurile practicate, de personalul farmaciilor, de promoţiile şi ofertele speciale.
"Într-o ţară ca România, preţurile practicate sunt cel mai important element după care un pacient judecă farmacia, în mod special când o parte din preţ trebuie să îl plătească din buzunar", a subliniat directorul general al companiei Pharma.
Alţi factori care influenţează satisfacţia consumatorilor farma sunt cardul de fidelitate, organizarea şi funcţionarea farmaciei şi gamele de produse comercializate. AGERPRES/(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Europa îşi înăspreşte poziţia privind preţul medicamentelor Europa a adoptat o poziţie înăsprită privind preţul medicamentelor, în contextul în care îngrijorarea de lungă durată cu privire la creşterea costurilor asistenţei medicale se traduce printr-o acţiune agresivă, ca urmare a crizei financiare şi recentelor probleme ale euro, notează Financial Times.
Avocatul Poporului va elabora un raport privind sistemul de sănătate Lipsa medicamentelor pentru bolnavii cronici şi celelalte probleme din sistemul sanitar sunt în atenţia Avocatului Poporului, care va elabora un raport special, ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES.
Investiţii de cca 90 milioane euro, în ultimii trei ani, în centre oncologice private În România, ţara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, se arată într-un articol din publicaţia Capital.
Preşedinte CNAS: Sperăm ca într-o săptămână noul formular de reţetă fracţionat să devină operaţional Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, şi-a manifestat speranţa joi ca, într-o săptămână, noul formular de reţetă electronică fracţionată să devină operaţional, astfel încât pacienţii cu boli cronice cărora li se prescriu medicamente pentru trei luni să poată ridica lunar, din farmacii, tratamentul.
PwC: companiile farmaceutice din România, preocupate de distribuţia directă a medicamentelor Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Companiile farmaceutice din România devin tot mai preocupate de identificarea unor modele de distribuţie directă a medicamentelor către farmacii, se arată într-un studiu realizat de PricewaterhouseCoopers, intitulat 'Pharma 2020: Supplying the future. Which path will you...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...