Cele mai citite
 


Argeş: Numărul încălcărilor legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile medicale este în creştere
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul încălcărilor legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor în unităţile medicale este în creştere, conform concluziilor unui raport prezentat miercuri de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş la întâlnirea cu managerii spitalelor din judeţ.
"Numărul încălcărilor legislaţiei pe linia apărării împotriva incendiilor a înregistrat un nedorit trend ascendent, ceea ce demonstrează cronicizarea lipsei de preocupare a factorilor de răspundere de la nivelul structurilor teritoriale aflate sub autoritatea Ministerului Sănătăţii pentru remedierea deficienţelor pe acest segment, nerespectându-se obligaţiile concrete ce le revin", se arată în materialul prezentat de conducerea ISU Argeş.
Reprezentanţii ISU Argeş au efectuat, în lunile ianuarie şi februarie, acţiuni de control în 13 spitale din judeţ. Inspectorii de prevenire au urmărit existenţa autorizaţiilor de securitate la incendiu, organizarea activităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, modul de întreţinere şi exploatare a instalaţiilor electrice, actualizarea planurilor de protecţie şi intervenţie în situaţii de urgentă şi instruirea personalului.
În urma controalelor, au fost constatate o serie de nereguli privind prevenirea incendiilor şi intervenţia în situaţii de urgenţă.
"Inspectorii de prevenire atrag atenţia în continuare asupra dificultăţilor de evacuare a utilizatorilor în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, generate de insuficienţa personalului medical şi auxiliar care trebuie să asigure evacuarea şi salvarea în condiţii eficiente şi sigure a pacienţilor care nu se pot deplasa singuri, de lipsa de pregătire a personalului unităţilor sanitare, de dotarea insuficientă sau chiar lipsa mijloacelor specifice de evacuare, de diminuarea gabaritului sau blocarea căilor de acces, evacuare şi intervenţie, de lipsa instalaţiilor de iluminat de siguranţă pentru evacuare", se precizează în raportul ISU Argeş.
La activitatea de instruire în domeniul prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă la unităţile sanitare au participat reprezentaţi ai autorităţilor publice judeţene şi locale, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, manageri ai spitalelor publice şi private din judeţ, cadre tehnice din domeniul prevenirii incendiilor şi inspectori de protecţie civilă din cadrul unităţilor sanitare. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Controale ale ISU la toate unităţile sanitare din judeţ Toate unităţile sanitare din judeţul Argeş vor fi verificate, până la sfârşitul lunii februarie, din punct de vedere al respectării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, au anunţat miercuri reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Argeş: ISU a început programul de pregătire a voluntarilor înscrişi în proiectul "Salvator din Pasiune" Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a început, sâmbătă, programul de pregătire a celor 22 de voluntari înscrişi în proiectul "Salvator din Pasiune", derulat la nivel naţional.
Argeş: Intervenţie demonstrativă cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere O simulare a unei intervenţii complexe la un eveniment rutier, la care au participat echipaje ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost organizată vineri, la Piteşti, cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Accidentelor...
Argeş: Şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma întreruperii alimentării cu apă în Câmpulung Întreruperea alimentării cu apă a municipiului Câmpulung Muscel şi a localităţilor limitrofe, care afectează aproape 50.000 de consumatori, a fost analizată vineri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, convocată de prefectul Mihail Oprescu.
Argeş: Prefectul a convocat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cazul copiilor infectaţi cu o bacterie Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cazul copiilor din judeţul Argeş infectaţi cu bacteria Escherichia coli, internaţi în prezent la Spitalul de Copii "Marie Curie" din Bucureşti.