Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor a crescut cu 15% într-o săptămână
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor raportate în ultima săptămână de medicii de familie bistriţeni a crescut cu 15% faţă de săptămâna precedentă, printre bolnavi numărându-se şi un copil cu simptome de gripă sezonieră, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
În săptămâna 5-11 martie au fost înregistrate 3.497 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 312 pneumonii şi un caz de gripă la grupa de vârstă 5-14 ani. Dacă numărul pneumoniilor a fost în uşoară scădere, cel al infecţiilor respiratorii a crescut cu 500, iar din totalul pacienţilor peste 100 au ajuns pe patul de spital.
Grupa de vârstă cea mai vulnerabilă s-a dovedit, în cazul infecţiilor respiratorii, cea cuprinsă între 5-14 ani, cu 1.039 pacienţi şi patru internări, însă cele mai multe spitalizări au avut loc la copiii de până în patru ani, unde, din 862 de pacienţi, 24 au fost internaţi.
În ceea ce priveşte pneumoniile, acestea au afectat în special bătrânii de peste 65 de ani, fiind vorba de 82 de cazuri din care mai bine de un sfert au avut nevoie de tratament spitalicesc. AGERPRES/(AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Peste zece cazuri de gripă, semnalate într-o singură săptămână în judeţ Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, în intervalul 28 martie - 3 aprilie, un număr de 12 cazuri de gripă, dintre care opt la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, două la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar restul la persoane de peste 50 ani, potrivit datelor afişate...
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii a crescut, într-o săptămână, de aproape 2,5 ori Aproximativ 2.200 de bistriţeni au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii în intervalul 5-11 ianuarie, 76 dintre aceştia ajungând să fie internaţi în spital. Numărul îmbolnăvirilor a fost de circa 2,5 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 3.000 de bistriţeni s-au îmbolnăvit din cauza virozelor într-o săptămână Aproape 3.000 de bistriţeni s-au prezentat săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora crescând cu 800 de persoane faţă de săptămâna precedentă, potrivit statisticilor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.