Cele mai citite
 


Dorin Catană (Centrofarm):Colaborarea cu autorităţile, un meci foarte interesant, în care se joacă la o singură poartă - cea a companiilor
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul general al Centrofarm, Dorin Catană, a subliniat, miercuri, la forumul industriei farmaceutice, că agenţii economici nu ştiu niciodată când încasează facturile, însă, dacă au întârziat o zi la plata taxelor şi impozitelor, statul le blochează conturile.
"Din păcate, constatăm, cel puţin aşa se vede din partea retailerilor, că se joacă la o singură poartă, adică agenţii economici sunt cei activi, care trebuie să facă treabă, în timp ce statul, din când în când, mai găseşte câteva modalităţi să pună piedici. În ceea ce priveşte colaborarea cu autorităţile statului, este foarte interesant şi foarte drăguţ că noi nu ştim niciodată când ne vom primi banii. Nici măcar nu putem bănui decât aşa, vag, când se vor face încasările, în schimb, dacă am întârziat o zi dările, ni s-au blocat conturile. Este un meci foarte interesant, în care se joacă la o singură poartă: cea a agenţilor economici", a spus acesta.
În ceea ce priveşte posibilitatea realizării unor bugete pe companii sau a unor planuri şi prognoze, Dorin Catană a arătat că este foarte dificil să întocmeşti un buget real, deoarece regulile se schimbă în timpul jocului.
"Sigur, astea sunt şi lucruri bune, pentru că suntem într-un mediu dinamic, într-un mediu schimbător şi spre deosebire de colegii din alte ţări noi tot timpul suntem puşi la încercare, tot timpul trebuie să găsim soluţii. Nu ne plictisim", a adăugat Catană.
La rândul său, Ioana Bianchi, consilier personal al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a ţinut să-i răspundă directorului Centrofarm, afirmând că "se joacă, de fapt, la ambele porţi" şi "întotdeauna ceea ce iese depinde de ceea ce este introdus şi de timpul în care sunt introduse nişte date".
"Referitor la jocul la o singură poartă, chiar dacă sunt o microbistă destul de convinsă, aş spune că se joacă la ambele porţi. Depinde şi de timpul în care se primesc nişte declaraţii de consum de la spitale, de la retaileri, dar şi din partea celorlalţi actori implicaţi în piaţa farma", a explicat ea.
Ioana Bianchi a admis că sistemul are o funcţionare "poate" greoaie, are nişte mecanisme care nu sunt suficient de bine puse la punct, însă "întotdeauna ceea ce iese depinde de ceea ce este introdus şi de timpul în care sunt introduse nişte date". AGERPRES/(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS condamnă conducerea medicilor de familie că boicotează semnarea contractelor cadru Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Laurenţiu Duţă, a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că sunt semnale din judeţe potrivit cărora medicii de familie nu sunt lăsaţi de către conducere să semneze contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, deşi aceştia ar dori, dând exemplu...
CNAS: Cele patru noi molecule incluse în poliartrita reumatoidă pot genera costuri suplimentare Directorul Direcţiei Farmaceutice, Dispozitive şi Clawback din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Oana Ingrid Mocanu, a afirmat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că cele patru noi molecule incluse în poliartrita reumatoidă...
CNAS şi Casele judeţene de asigurări, în teren pentru a monitoriza modul de utilizare a cardului de sănătate Echipe de monitorizare ale CNAS şi caselor judeţene de asigurări de sănătate acordă suport furnizorilor de servicii medicale şi farmaceutice aflaţi în relaţie contractuală cu acestea, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.
CNAS: Orice sistem de asigurări de sănătate instituie mecanisme de control; vrem eliminarea aprobării dosarelor în comisii Orice sistem de asigurări de sănătate îşi instituie mecanisme de control când este vorba despre valori mari ale medicamentelor acordate pacienţilor, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, adăugând că instituţia intenţionează să propună instituirea de registre...
Fonduri insuficiente pentru tratamentul pacienţilor cu HIV/SIDA Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a asigurat pentru Programul HIV/SIDA numai 19 milioane de lei, faţă de un necesar de 34, 35 milioane lei pentru acest an.
CNAS: Contractele şefilor caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în urma actualizării indicatorilor de performanţă Contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în data de 30 septembrie în urma actualizării indicatorilor de performanţă, a anunţat CNAS.