Cele mai citite
 


Iaşi: Simirad ameninţă cu sistarea investiţiilor dacă consilierii judeţeni nu aprobă fonduri pentru fosta Chestură
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Toate investiţiile din judeţul Iaşi care trebuiau să înceapă în acest an sunt blocate din cauza consilierilor care nu au vrut să aprobe alocarea unor fonduri pentru continuarea lucrărilor la imobilul din strada Vasile Alecsandri (fosta clădire a Chesturii de poliţie din perioada interbelică n.r.), unde urmează să se mute birourile Consiliului Judeţean, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad.
Simirad a declarat jurnaliştilor că în cursul acestei zile au fost trimise mai multe adrese şefilor unor instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi prin intermediul cărora anunţă că este obligat să nu mai aloce suma de 5,8 milioane de lei pentru demararea unor obiective de interes public.
Motivul invocat de Simirad este faptul că în cursul lunii trecute consilierii judeţeni USL au refuzat să voteze alocarea unei sume pentru continuarea lucrărilor de consolidare, refuncţionalizare şi mansardare a clădirii monument istoric de pe strada Vasile Alecsandri, imobil în care acesta intenţionează să mute o parte din birourile instituţiei administrative.
Fostul ambasador al României în Cuba susţine că în această situaţie este obligat să respecte legislaţia în vigoare, respectiv, legea 293 din 2011 privind bugetul de stat pe anul 2012 care menţionează că 'se interzice finanţarea investiţiilor noi dacă nu sunt asigurate surse de finanţare a lucrărilor de investiţii sau activităţi aflate în derulare, astfel încât să respecte graficele de punere în funcţiune sau datele de finalizare a proiectelor aflate în implementare (...)'.
În urma unei astfel de măsuri cele mai afectate vor fi Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva', o unitate medicală care are nevoie de fonduri pentru modificarea, modernizarea instalaţiei electrice. O altă unitate medicală afectată este Spitalul de Neurochirugie din Iaşi, singurul din zona estică a României, care are nevoie de fonduri pentru pentru completarea sistemului clasic actual pentru încălzire şi prepararea apei calde cu un sistem care utilizează energia solară. Cei mai afectaţi sunt însă cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, instituţie care are nevoie de fonduri pentru asistenţă socială familie şi copii, pentru reabilitări la Centrul de Plasament 'Sf Nicolae' din Iaşi, pentru asistenţa acordată persoanelor în vârstă de la centrul din Mirceşti. De asemenea, afectate vor fi şi proiectele care vizează retehnologizarea şi modernizarea staţiei de epurare ape uzate din localităţile Belceşti şi Ţibăneşti, precum şi dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement în zona râului Bahlui.
Reacţia vine după ce în urmă cu o lună Simirad a cerut consilierilor judeţeni să aprobe alocarea a 458.000 lei pentru lucrările de reparare şi reconsolidare a imobilului fostei Chesturi de poliţie din perioada interbelică, acolo unde în vara anului 1941, în beciurile imobilului au fost adunaţi, torturaţi şi chiar ucişi mii de evrei care locuiau în Iaşi.
În acest imobil, situat pe strada Vasile Alecsandri nr.6, Simirad vrea să mute o parte din birourile instituţiei, însă pentru lucrările de reabilitare este nevoie de 8,02 milioane lei.
Potrivit proiectului, la subsolul imobilului se vor afla şapte camere în care va funcţiona arhiva, o alta pentru centrala termică, o cameră va fi destinată centralei de ventilaţie, una pentru copiatoare şi două încăperi pentru centrala telefonică. La parter, va fi o sală de conferinţe cu o capacitate de 180 de locuri, un foaier, un oficiu şi 30 birouri pentru 73 persoane. La etajul unu vor fi amenajate birourile celor din executiv, spaţii pentru secretariatele persoanelor din conducere, un foaier, cinci săli de şedinţe, trei oficii şi 14 birouri pentru diferitele servicii din cadrul instituţiei. La mansardă va fi amenajat un foaier, o sală de şedinţe, 28 de birouri pentru 87 de funcţionari. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiectele bugetului de stat şi asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgenţă Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute şi adoptate în procedură de urgenţă, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.
Iaşi: Şeful CJ a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a semnat, luni, contractul de finanţare pentru Proiectul 'Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi'.
Iaşi: Primarul Chirica a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale despre noile proiecte care au nevoie de finanţare Reprezentanţii municipalităţii ieşene au avut o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) în România, condusă de Elisabetta Capannelli, director de ţară al instituţiei în România.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...