Cele mai citite
 


OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.
'Ceea ce se poate observa deja este că virsul A(H1N1) este în curs de a se răspândi în unele dintre cele mai sărace comunităţi din lume', a susţinut Julie Hall, reprezentant al OMS, într-o conferinţă de presă.

'Conform previziunilor noastre, am putea să ne confruntăm cu consecinţe diferite decât cele înregistrate până în prezent, odată ce acest virus va declanşa erupţii explozive ale pandemiei în comunităţile sărace', a mai adăugat ea.

Unul dintre coordonatorii ONU împotriva gripei, David Nabarro, a adăugat că, deşi statele bogate s-au arătat gata să pună la dispoziţia celor sărace stocuri de vaccin, aceste stocuri nu vor fi suficiente, acoperind necesarul pentru o mică parte din populaţie.

OMS a mai anunţat că laboratoarele care produc acest vaccin au capacitatea de a asigura 3 miliarde de doze individuale, ceea ce ar duce la imunizarea a 50% din populaţia planetei. Până în prezent gripa porcină a ucis peste 4.100 de persoane din 191 de ţări şi regiuni ale lumii, de la apariţia noului virus în luna martie, conform ultimului bilanţ al OMS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Tunisia suspendă pelerinajul la Mecca Tunisia a anunţat marţi suspendarea marelui pelerinaj /hagialâc/ la Mecca al credincioşilor musulmani, din cauza riscului de extindere a gripei A(H1N1) şi a imposibilităţii vaccinării la timp a celor ce doresc să efectueze acest pelerinaj, prevăzut pentru jumătatea lunii noiembrie, informează AFP.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.