Cele mai citite
 


Medicii de familie au lansat campania 'Să preţuim sănătatea!'
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Naţională de Medicina Familiei, prin portalul FormareMedicală.ro, a lansat miercuri o campanie ce urmăreşte păstrarea stării de sănătate prin informarea corectă şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.
Starea de sănătate a românilor s-a deteriorat constant, în ultimii ani, contextul dificil economic, social, de mediu, precum şi informarea necorespunzătoare în ceea ce priveşte sănătatea contribuind la acest fenomen.
În 2009, în România erau înregistraţi aproximativ 3,5 milioane de bolnavi cronici, număr care poziţiona ţara noastră în fruntea clasamentelor europene. Se estimează că în ultimii doi ani numărul acestora s-a dublat.
Pentru a preveni îmbolnăvirile şi pentru a asigura un bun management al bolilor cronice, medicii de familie au lansat miercuri, prin intermediul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei şi a portalului FormareMedicală.ro, campania ''Să preţuim sănătatea!''.
Lansată sub sloganul ''Este mai costisitor să te îmbolnăveşti decât să adopţi un stil de viaţă sănătos'', campania medicilor de familie îşi propune să informeze atât medicii, cât şi pacienţii, promovând un stil de viaţă sănătos.
''Informarea deficitară, obiceiurile nesănătoase, lipsa banilor, acestea sunt unele dintre principalele cauze pentru starea precară a sănătăţii populaţiei. Medicii de familie îşi propun să combată cauzele ce determină numărul mare de probleme de sănătate atât prin informarea publicului larg şi întâlniri frecvente cu organizaţiile pacienţilor, cât şi prin educaţie medicală continuă, astfel încât să fie mereu pregătiţi pentru toate situaţiile cu care se confruntă'', a subliniat dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele societăţii.
În cadrul campaniei, FormareMedicală.ro, portalul dedicat educaţiei medicale continue a medicilor de familie, va publica noi cursuri gratuite online care să susţină obiectivele campaniei.
Pe lângă cursurile deja existente, vor fi publicate noi module de specializare în astm, hipertensiune arterială, herpesvirusuri şi vaccinare. Toate cursurile pentru medicii de familie publicate pe FormareMedicală.ro sunt creditate cu puncte EMC.
De asemenea, secţiunea Educaţia Pacientului a portalului care, dincolo de informarea medicilor de familie, le facilitează acestora efortul de comunicare cu pacienţii şi de informare a acestora, va fi constant actualizată, incluzând articole de actualitate scrise atât de medici de familie, cât şi de experţi din alte arii de specializare, a spus dr. Tănăsescu. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie de informare privind prevenţia şi depistarea cancerului de sân şi col uterin Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a desfăşurat, timp de un an, o companie de educare privind prevenţia şi depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie, lansată la Bucureşti şi Cluj Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a fost lansată joi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, concomitent, la Bucureşti şi la Cluj-Napoca.
Medicii de familie discută online cu părinţii despre vaccinare medicii de familie lansează o provocare tuturor părinţilor din România oferindu-le posibilitatea să discute online pe platforma Edumedical.ro cu specialişti în vaccinologie, în cadrul Săptămânii Internaţionale a vaccinării, organizată la nivel naţional de Societatea Naţională de medicină Familiei (SNMF)...
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Medicii de familie susţin programul de vaccinare anti-HPV Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) susţine, într-o scrisoare adresată ministrului Sănătăţii, programul de vaccinare anti-HPV pentru prevenirea leziunilor pre-canceroase şi a cancerului de col uterin.