Cele mai citite
 


Ne îngrăşăm din cauza poluării, fără să mâncăm mai mult (studiu)
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Corp sanatos, Boli de nutritie
 

Creşterea nivelului de CO2 ca urmare a schimbărilor climatice îi face pe oameni să ia în greutate indiferent dacă au sau nu tendinţe de obezitate, susţine în urma unui studiu o echipă de cercetători danezi, conform portalului ScienceNordic.

'Se crede că oamenii predispuşi la obezitate continuă să ia în greutate pentru că fac puţină mişcare. Studiul nostru a demonstrat însă că şi persoanele slabe, fără astfel de predispoziţie /în condiţiile creşterii aceleiaşi concentraţii de CO2/ au luat în greutate chiar mai mult decât cei supraponderali', a afirmat Lars-Georg Hersoug, unul din autorii studiului, cercetator la Centrul Medical Universitar din Copenhaga, Glostrup.

După analizarea datelor cercetării, efectuate printre mii de danezi, oamenii de ştiinţă au stabilit că toate persoanele investigate, indiferent de predispoziţie la îngrăşare, au luat deopotrivă în greutate în cei 22 de ani de observaţii.

Cercetătorii danezi au colectat de asemenea şi date privind greutatea a aproximativ 20.000 de animale (pisici, câini, şoareci şi maimuţe) din mai multe laboratoare de cercetare din Europa, precum şi sute de rozătoare din mediul rural şi urban din Statele Unite ale Americii.

S-a dovedit că în perioada de studiu a animalelor începând cu 2010, greutatea medie a acestora a crescut constant. 'Este incredibil ca zeci de mii de vieţuitoare din opt specii diferite să ia în greutate fiecare din motive proprii. Rezultatele studiului nostru relevă că există un factor de mediu unic - şi noi credem că este vorba de o creştere a nivelului de dioxid de carbon în atmosferă', a explicat Lars-Georg Hersoug.

De concentraţia de dioxid de carbon din aerul pe care îl respirăm depinde echilibrul acido-bazic din sânge, care influenţează cantitatea de orexină în corp, 'hormonul energiei şi al apetitului', potrivit cercetătorilor danezi.

Cu toate acestea, potrivit oamenilor de ştiinţă, o persoană poate avea puterea de a face faţă acestor factori negativi, prin aerisirea spaţiilor, exerciţii în aer liber şi un consum suficient de legume şi fructe, care să ajute la eliminarea dioxidului de carbon în exces şi la normalizarea acidităţii din sânge.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat (studiu) Washington, 5 ian /Agerpres/ - Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat în cele mai multe studii, deoarece acestea se bazează pe o singură măsurare a indicelui de masă corporală şi nu pe variaţiile de greutate pe perioade mai lungi, potrivit unui studu publicat luni, citate de agenţia...
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Greutatea în exces după 50 de ani ar putea accelera apariţia bolii Alzheimer (studiu) Obezitatea sau greutatea în exces după vârsta de 50 de ani ar putea accelera apariţia bolii Alzheimer, potrivit unui studiu publicat în revista Molecular Psychiatry şi preluat de AFP.
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna iunie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
Greutatea prietenilor ne poate influenţa propria greutate corporală (studiu) Persoanele care îşi petrec timpul cu prieteni care au mai multe kilograme decât ei, au tendinţa de a lua la rândul lor în greutate, în timp ce aceia care socializează cu prieteni mai supli au tendinţa să-şi păstreze greutatea sau chiar să piardă câteva kilograme, conform unui nou studiu, transmite publicaţia...
Excesul de greutate îmbătrâneşte creierul (studiu) Creierul persoanelor supraponderale arată cu "10 ani mai în vârstă" decât cel al colegilor de generaţie mai slabi, a descoperit o echipă de cercetători ai Universităţii Cambridge care a publicat un studiu în revista 'Neurobiology of Aging', informează bbc.com .