Cele mai citite
 


Piaţa farmaceutică din România a crescut cu peste 50% în 2011 faţă de 2008, la aproape 11 miliarde lei
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa farmaceutică din România a crescut valoric cu peste 50% în 2011 faţă de 2008, până la nivelul de 10,8 miliarde de lei, a declarat, miercuri, Mihaela Moşneguţu, director medical la Antibiotice Iaşi, în cadrul Forumului industriei farmaceutice.
Faţă de 2008, anul trecut piaţa farmaceutică a înregistrat o creştere valorică de 3,6 miliarde de lei, respectiv cu 50,9%, pe fondul unei majorări a consumului de 319 milioane de unităţi, care reprezintă un plus de 3,3%.
Principala sursă de creştere valorică a pieţei farma în intervalul 2008 - 2011 a fost piaţa de retail (farmacii), vânzările valorice înregistrând o creştere semnificativă în special la clasele terapeutice antineoplazice şi imunomodulatoare (+127%) şi sistem respirator (+78%).
"Această piaţă a medicamentelor din România care, în 2011, a crescut cu circa 50% faţă de 2008, a crescut şi în consum cu peste 300 de milioane de unităţi, în special prin dezvoltarea pieţei de retail prin anumite clase terapeutice şi anume antineoplazicele, medicamentele destinate sistemului respirator, preparatele hormonale, medicamentele pentru afecţiunile psihiatrice, medicamentele pentru bolile cardiovasculare, cu o creştere deopotrivă a medicamentelor generice şi inovatoare", a precizat Moşneguţu.
Piaţa de generice, inclusiv OTC, a înregistrat o rată de creştere valorică a vânzărilor de peste 36%, însă sub nivelul pieţei totale, de 50,95%.
Vânzările valorice de generice au crescut de la 2,8 miliarde de lei în 2008 (pondere de 40% din total medicamente vândute) la 3,9 miliarde de lei în 2011 (pondere de 36,18%).
La nivel cantitativ, consumul de generice, inclusiv OTC-uri, a scăzut uşor, cu 3,82%, de la 7,5 miliarde de unităţi vândute la 7,2 miliarde de unităţi vândute. AGERPRES/(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Antibiotice Iaşi a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam pentru dezvoltarea afacerilor în Asia de Sud-Est Compania ieşeană Antibiotice a decis înfiinţarea unei reprezentanţe în Vietnam, în condiţiile în care exporturile sale au atins, anul trecut, 22,98 milioane de dolari, în creştere cu 7% raportat la 2014, iar profitul brut a ajuns la 32 de milioane de lei, mai mare cu 23% comparativ cu profitul estimat...
Profitul Antibiotice Iaşi a scăzut în 2015 cu 12,71%, la 27,18 milioane lei Antibiotice Iaşi a înregistrat, în 2015, un profit net de 27,18 milioane de lei, cu 12,71% mai mic faţă de cel consemnat în anul anterior, conform informaţiilor financiare ale companiei remise, luni, Bursei de Valori Bucureşti.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Profitul net al companiei Antibiotice Iaşi a scăzut la 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015 Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015, în scădere faţă de nivelul de 18,29 milioane lei din perioada similară a anului trecut, dar peste nivelul prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli prevăzut pentru acest an - de...
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...
Farmaciile au vândut medicamente mai scumpe în perioada crizei Bucureşti, 15 mar /Agerpres/ - Cantitatea de medicamente consumată de români în perioada crizei (2008-2010) a rămas relativ constantă, însă valoarea medicamentelor consumate a cunoscut o creştere remarcabilă, a declarat marţi Mihaela Moşneguţu, medical manager la compania Antibiotice Iaşi, la Forumul...