Cele mai citite
 


Premierul Ungureanu, întrebat despre preşedintele CNAS: Nu înlocuirea unui om repară un sistem
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nu înlocuirea unui om repară un sistem, însă în urma unei crize poate veni un control, a declarat, marţi, la Antena 3, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, fiind întrebat dacă se impune demiterea preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, în urma crizei de medicamente opioide.
"Nu deciziile luate sub presiune mediatică sunt cele care întotdeauna sunt bune. Nu înlocuirea unui om repară un sistem. (...) În urmarea unei crize care este rezolvată printr-o măsură de urgenţă ce poate să vină - un control şi o analiză foarte clară a situaţiei", a spus Ungureanu.
În context, el a afirmat că şedinţa de guvern prin care s-au alocat bani pentru achiziţionarea de medicamente opioide cu acţiune rapidă s-a urmărit uşurarea suferinţei bolnavilor de cancer în primul rând, însă prim-ministrul a invocat şi necesitatea unei soluţii de schimbare a sistemului, care poate implica şi demiteri de manageri.
"Cum se vindecă sau cum se poate uşura suferinţa cuiva care se află într-o situaţie critică? Prin decapitarea unui administrator? Nu cred asta. Cred că printr-o soluţie care se adresează nevoii urgente şi acesta a fost sensul şedinţei de guvern şi în al doilea rând printr-o operaţiune de proporţii care înseamnă înlocuirea de sistem. Indiferent care sunt riscurile umane ale unei asemenea chestiuni: înlocuire de manageri, regulamente noi, sisteme de performanţă, respectarea unor criterii de profesionalitate", a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu, la Antena 3. AGERPRES/(A - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS: Pachetul de bază duce la eliminarea erorilor din sistem şi la diminuarea fraudelor Pachetul de servicii medicale de bază va duce la eliminarea erorilor şi la diminuarea fraudelor din sistem, a declarat joi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Preşedintele CNAS: Nu mai avem liste de aşteptare la oncologie Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat luni că nu mai există listă de aşteptare pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice.
Preşedintele CNAS: Nu vor fi probleme în spitale în noiembrie şi decembrie cu plata salariilor şi utilităţilor Spitalele nu vor avea probleme cu plata salariilor sau a utilităţilor până la sfârşitul acestui an, a declarat vineri, la Deva, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi.
Preşedintele CNAS: Este inacceptabil ca pacienţii internaţi în spital să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că i se pare de neacceptat ca pacienţii internaţi în spitalele din România să fie nevoiţi să îşi cumpere anumite medicamente.