Cele mai citite
 


Protest al tinerilor conservatori împotriva separării UMF Târgu Mureş
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia de tineret din cadrul filialei Mureş a Partidului Conservator a organizat, miercuri, la statuia lui Mihai Eminescu din Târgu Mureş, un miting de protest împotriva separării Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Cei peste 100 participanţi au cerut respectarea autonomiei universitare şi au condamnat implicarea politicului în problemele interne ale universităţii, arătând că înfiinţarea unei facultăţi maghiare ar trebui dictată de piaţă, în funcţie de cerere, şi nu stabilită la nivel politic.
'Ne-am hotărât să protestăm, astăzi, de fapt am dat un semnal, aşteptăm târgumureşenii să ni se alăture, dorim autonomie universitară, respectarea Constituţiei şi nu o să ne oprim aici, nu dorim garduri de sârmă ghimpată în UMF, nu dorim zone libere de români în Universitate. Vedeţi că UMF este apreciată, cred că unitate înseamnă multiculturalitate, nu ce ceea doresc alţii din guvern, care dau definiţii de multiculturalitate în sensul de segregare etnică', a declarat dr. Mihai Vartolomei, liderul organizaţiei de tineret a PC Mureş.
În timpul protestului, participanţii au scandat lozinci precum 'Vrem autonomie universitară', 'Ungureanu şi ai lui, sclavii UDMR-ului', 'Respectaţi Constituţia', 'Nu vrem segregare etnică', 'Unitate în diversitate', 'Baba, Baba, nu strica treaba' şi altele. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Miting pentru secţia maghiară a UMF Târgu Mureş, la comemorarea celor 13 generali Preşedintele organizaţiei Mureş a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Jakab Istvan, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în timpul comemorării celor 13 generali, pe 6 octombrie, va fi organizat un miting de protest pentru secţia maghiară a Universităţii de Medicină...
Protest împotriva separării pe criterii etnice, la UMF Târgu Mureş Aproximativ 200 de studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş au protestat, marţi, timp de o oră, împotriva separării pe criterii etnice a instituţiei de învăţământ.
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.