Cele mai citite
 


Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
'Din păcate, disputa de la UMF Târgu Mureş nu este una academică, aşa cum ar fi fost firesc, ci Guvernul PDL a reuşit să o transforme într-o dispută politică. Cei aflaţi la guvernare sunt atât de disperaţi, încât ar fi dat orice pentru ca cei din UDMR să nu îi lase singuri în Parlament', a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, Remus Lăpuşan.
PSD Cluj dezaprobă faptul că Guvernul Ungureanu a cedat în faţa presiunilor UDMR şi a pus în dezbatere proiectul pentru modificarea HG 966/2011 privind Nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor sau programelor de studii universitare, al structurii instituţiilor de învăţământ superior, al domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu. Remus Lăpuşan consideră că şi UDMR urmăreşte interese politice prin demersul său.
'Cei din UDMR au un competitor nou în disputa pentru voturi şi aveau nevoie de realizarea acestui deziderat pentru a merge cu el la schimb în faţa electoratului de etnie maghiară. Disperarea partidului lui Traian Băsescu este atât de mare încât nu mai există limită în concesiile pe care sunt dispuşi să le facă pentru ca UDMR să nu iasă de la guvernare. Noi, cei din USL, vom ataca în contencios administrativ această HG care permite scindarea de facto a UMF Târgu Mureş pe criterii etnice', a menţionat Remus Lăpuşan.
AGERPRES/ (AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PSD dezaprobă separarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice, în urma unui 'troc politic' Preşedintele filialei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a dezaprobat, miercuri, tendinţa de separare pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, acuzând ''trocul politic PDL-UDMR-UNPR'', afirmând că acesta ''nu are nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul...
Cornel Brişcaru (PSD) susţine că Guvernul României a decis distrugerea UMF Târgu Mureş Secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, care este şi candidatul USL la Primăria Târgu Mureş, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, după adoptarea Hotărârii de Guvern referitoare la înfiinţarea facultăţii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), că Guvernul a decis ''distrugerea''...
Băsescu, despre UMF Târgu Mureş: Nu cunosc subiectul, nu este treaba mea să rezolv problemele în coaliţie Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu cunoaşte subiectul legat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, care a creat divergenţe între PDL şi UDMR, şi spune că nu este treaba sa să rezolve problemele din interiorul coaliţiei de guvernământ.
LSTM: Declaraţiile UDMR, surse de presiune asupra sistemului de justiţie şi asupra conducerii UMF Liga Studenţilor Târgu Mureş (LSTM) consideră declaraţiile liderilor UDMR, referitoare la înfiinţarea liniei maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din oraş, ca fiind surse de presiune asupra sistemului de justiţie din România, precum şi asupra conducerii şi a Senatului universităţii...
Cluj: Protest al PSD împotriva scindării UMF Târgu Mureş Aproximativ 70 de persoane au participat, vineri, la o acţiune de protest organizată de PSD Cluj-Napoca împotriva scindării UMF Târgu Mureş.
Rectorul UMF Târgu Mureş, C. Copotoiu: Democraţia este forma cea mai severă de a convieţui (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că politicul nu trebuie să se amestece în problemele universităţii, încălcând autonomia universitară prevăzută în Legea Educaţiei şi principiul libertăţii...