Cele mai citite
 


Vâlcea:Guvernul a alocat 540.000 lei pentru construcţia unei centrale termice ecologice la Spitalul din Horezu
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc din Horezu va avea o centrală termică pe bază de biomasă, Guvernul acordând fonduri în valoare de 540.000 lei în acest sens, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul oraşului, Constantin Niţu.
"În urma memoriului întocmit de Primăria Horezu, la care ne-a sprijinit şi deputatul Samoil Vîlcu, am reuşit ca ieri, în şedinţa de guvern, să se aloce pentru spitalul nostru suma de 540.000 lei pentru a construi o centrală pe bază de biomasă - rumeguş, lemn - înlocuind-o pe cea veche care funcţiona pe bază de combustibil lichid. Suma dată de guvern reprezintă 90% din valoarea investiţiei, restul de 10% - 60.000 lei - fiind contribuţia Consiliului Local Horezu. În luna octombrie a acestui an, estimez ca deja investiţia să fie finalizată", a precizat primarul Niţu.
Potrivit acestuia, noua centrală de 1,2 Mw putere va diminua cu 60% costurile de încălzire, având în vedere că tona de păcură folosită până în prezent se ridică la 4.000 de lei.
Spitalul din Horezu deserveşte zona de vest a judeţului Vâlcea, aproximativ 60.000 de locuitori, şi are o capacitate de 160 de paturi. El a fost modernizat în totalitate în urmă cu un an.
Primăria mai are în execuţie două centrale termice pe bază de biomasă de care vor beneficia locuitorii oraşului Horezu. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Primarul din Horezu este nemulţumit de fondurile alocate de CAS spitalului din localitate Primarul oraşului Horezu, Ilie Fârtat, s-a declarat nemulţumit de modul cum au fost alocate sumele pe spitale de către CAS Vâlcea, spunând că au primit bani cu precădere spitalele subordonate Consiliului Judeţean.
Vâlcea: Spitalul din Horezu a primit 350 000 lei Suma de 350.000 lei a fost alocată pentru dotarea cu aparatură performantă a Spitalului din Horezu, a declarat miercuri pentru AGERPRES, senatorul Emilian Frâncu, în urma demersurilor pe care acesta spune că le-a întreprins la Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a promis finanţare pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul din Horezu Spitalul orăşenesc din Horezu, al doilea ca mărime din judeţul Vâlcea, va primi, în acest an, şi restul de bani pentru finalizarea lucrărilor începute în 1993, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vâlcea: A fost inaugurat Spitalul orăşenesc Horezu, a doua unitate sanitară ca mărime din judeţ Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat luni, după 10 ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.
Vâlcea: Demersuri ale Spitalului din Horezu pentru înfiinţarea unei secţii de primiri urgenţe Reprezentanţii Spitalului orăşenesc Horezu, al treilea ca mărime din judeţul Vâlcea, au depus documentaţia la Ministerul Sănătăţii pentru a înfiinţa un Compartiment de primiri urgenţe în cadrul unităţii sanitare, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul DSP, dr. Maria Murăruş.
Vâlcea: Senatorul Emilian Frâncu solicită MS fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalului din Horezu Senatorul liberal Emilian Frâncu solicită Ministerul Sănătăţii fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate a spitalului orăşenesc inaugurat săptămâna trecută în oraşul Horezu.