Cele mai citite
 


Siguranța Pacientului,
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
 

reprezintă una din temele notabile care vor fi dezbătute anul acesta la evenimentele SRATI 2012, organizate în perioada 16 - 20 mai, în incinta Centrului Internațional de Conferințe Sinaia.

Dând expresie unui profesionalism consistent, evenimentele SRATI 2012 își propun să trateze domeniul ATI dintr-o perspectivă concretă și pragmatică, atribuind un demers extins de analiză următoarelor teme:
 
Sepsisul și antibioterapia corectă
Simularea în anestezie
Probleme de hemostază și transfuzie
Anestezie în obstretică
Anestezie pediatrică
Monitorizare hemodinamică
Insuficiența respiratorie
Calea aeriană dificilă
Probleme de etică în terapie intensivă
 
În paralel cu lucrările ştiinţifice, se va desfăşura Cursul de pregătire a examenului EDA (European Diploma in Anesthesiology), resursă fundamentală și suport incontestabil pentru creșterea nivelului de pregătire a medicilor rezidenţi pentru obținerea Diplomei Europene în Anestezie-Terapie Intensivă. La finalul Cursului va avea loc un test de evaluare, fiecare participant primind un certificat de atestare a participării la Curs.
 
Evenimentele SRATI 2012 se consacră realizării unui program ştiinţific de excepţie care nu ar fi posibil fără participarea celor mai prestigioase companii medicale, parteneri de nădejde în activitatea ştiinţifică şi medicală. Prezentarea celor mai noi progrese farmacologice şi tehnologice din domeniu reprezintă oportunitatea ideală pentru promovarea realizărilor, pentru comunicare şi iniţiere de proiecte de colaborare interesante, care să deschidă noi orizonturi și să se constituie, astfel, într-un propulsor spre un viitor mai bun.
 
Premii Congres
 
Fiind dedicată și susținând interesele membrilor săi pe diverse planuri, Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă - S.R.A.T.I. va premia în cadrul evenimentelor SRATI,  cele mai reuşite comunicări orale şi cel mai reușit e-Poster. Pentru a intra în posesia premiilor, participanţii au obligaţia de a publica lucrările în revista Jurnalului Român de Anestezie şi Terapie Intensivă.
 
2.000 LEI     Premiul pentru cel mai reușit e-Poster
3.000 LEI     Premiul “Prof. Dr. Șerban Marinescu” - pentru cea mai reuşită Comunicare Orală
2.000 LEI     Premiul II - Comunicare Orală
1.500 LEI     Premiul III - Comunicare Orală
  

Vă invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.sraticongres.ro 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I. - Evenimente medicale 2012 In perioada 16 - 20 mai 2012, in incinta Centrului International de Conferinte Sinaia, Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva - S.R.A.T.I., Filiala Bucuresti - S.R.A.T.I., Societatea Franceza de Anestezie si Reanimare, Societatea Israeliana de Anestezie si Societatea Romana de Sepsis organizeaza...
Cel mai mare eveniment dedicat medicilor ATI - Congresul SRATI 2015 - va avea loc in perioada 13 - 17 mai la Sinaia In perioada 13-17 mai 2015, la Centrul International de Conferinte din Sinaia, va avea loc Congresul National al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, care reuneste manifestarile devenite traditionale: Al 9-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva, Al 7-lea Simpozion...
Congres SRATI 2014 Editia aniversara, a 40-a, a Congresului Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI) se defasoara in perioada 14-18 mai 2014, in cadrul Centrului International de Conferinte Sinaia. Evenimentul se bucura de participarea a 1.200 de specialisti dintre care 46 de invitati straini...
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Timiş: Copil de un an şi jumătate, cu rujeolă, internat la Terapie Intensivă; starea de sănătate a acestuia, ameliorată Un număr de 30 de copii cu rujeolă sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ''Victor Babeş'' din Timişoara, printre care şi unul în vârstă de un an şi jumătate, spitalizat pe secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care în prezent are o stare de sănătate ameliorată şi a fost dezintubat, a...