Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Dacă pe 1 octombrie toate cele 65 de farmacii au eliberat medicamente gratuite şi compensate, în valoare de peste 112.000 lei, în data de 2 octombrie doar 45 de farmacii au mai făcut acest lucru, însă valoarea medicamentelor eliberate a crescut la aproape 150.000 lei.

Cu excepţia a trei farmacii care au puncte de lucru în oraşele Bistriţa, Beclean şi Năsăud, restul farmaciilor care au decis să nu mai primească reţete compensate sunt din mediul rural, astfel că locuitorii din anumite sate, unde există o singură farmacie, sunt nevoiţi să îşi cumpere medicamente din comunele învecinate sau din cel mai apropiat oraş.

Într-o asemenea situaţie se găsesc localităţile Tureac, Mureşenii Bârgăului, Sânmihaiu de Câmpie, Pietriş, Rebra, Lechinţa, Budacu de Jos, Parva, Jelna, Braniştea, Spermezeu, Şieuţ, Reteag, Budacu de Sus, Chiochiş, Nuşeni, Uriu, Teaca, Negrileşti, Prundu Bârgăului, Zagra, Chiuza, Dumitra, Coşbuc, Ciceu Giurgeşti şi Cireşoaia.

'O parte dintre farmacii au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate până nu vor veni banii de la minister. Noi am făcut un calcul şi am cerut pentru farmacii 9,9 milioane lei, care să acopere necesarul de medicamente compensate pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS BN, Camelia Ilişuan.
În luna septembrie, deşi CJAS BN estimase că medicamentele compensate şi gratuite eliberate de farmacii nu vor depăşi, ca valoare 2,56 milioane lei, acestea au trecut de 3 milioane lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.