Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Catalonia impune primele măsuri de coplată în sistemul public de sănătate (revista presei spaniole)
joi, 15 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Madrid, 15 mar - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Legislativul regional catalan a aprobat măsura adoptată de guvern privind primele măsuri de coplată în sistemul public de sănătate, anunţă joi cele mai importante cotidiene spaniole.
Catalonia aprobă pentru prima oară coplata în sănătate, cu binecuvântarea Partidului Popular (la guvernare la nivel central, n.r.), scrie cotidianul El Pais, cu precizarea că, astfel, guvernul local condus de naţionalistul Artur Mas impune prin lege taxa de un euro pentru fiecare reţetă emisă de medici.

Catalonia impune coplata în sănătate, însă menţine cheltuielile pentru ambasade, precum şi subvenţiile pentru predarea în limba catalană, anunţă şi cotidianul La Razon pe prima pagină.

Executivul regional catalan reuşeşte să treacă de parlament taxele pentru turism şi sănătate, cu sprijinul Partidului Popular, observă la rândul său cotidianul El Mundo. Acesta precizează că taxa turistică va fi aplicată din 1 noiembrie, iar coplata în sistemul public de sănătate, de la 1 iunie. Aceleaşi măsuri legislative îi scutesc însă de la coplată pe bolnavii fără resurse financiare, precum şi, parţial, pe bolnavii cronici, mai arată publicaţia menţionată.

Aluviuni de taxe, anunţă pe prima pagină a ediţiei de joi cotidianul catalan El Periodico, care îşi completează informaţia precizând că parlamentul a dat undă verde pentru coplata în sănătate. Cotidianul catalan comentează faptul că ritmul reducerilor şi măsurilor de austeritate din Catalonia pare să-l urmeze pe cel din restul Spaniei, unde executivele regionale iau de asemenea măsuri de ajustări pentru reducerea cheltuielilor şi deficitelor.

Coplata în sănătate ajunge în Catalonia cu ajutorul CiU (naţionaliştii catalani) şi Partidului Popular, scrie şi cotidianul Publico. Acesta remarcă de asemenea că legislativul catalan a aprobat legea măsurilor fiscale şi financiare, care include şi înfiinţarea unei taxe turistice în regiune.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Coplată şi creşterea taxelor în justiţia spaniolă, pentru încasarea a 300 de milioane de euro la buget Madrid, 30 mar - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Guvernul spaniol a anunţat vineri, la prezentarea proiectului de buget pentru anul acesta, că a decis aplicarea unor măsuri ce privesc coplata în justiţie şi creşterea unora dintre taxele de judecată, cu care speră să strângă...
(Corespondenţă) Reţete mai scumpe în Madrid şi un sector financiar redus la 9 bănci - în atenţia presei spaniole Madrid, 1 nov - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Executivul regional din Madrid impune coplata farmaceutică pentru fiecare reţetă, numai nouă bănci ar supravieţui după curăţarea activelor toxice din sectorul financiar spaniol, iar factura uraganului Sandy lasă în urmă daune...
Măsura coplăţii farmaceutice pentru reţete a fost suspendată preventiv în Catalonia Curtea Constituţională a admis spre cercetare recursul prezentat de guvernul central împotriva măsurii plăţii unui euro pentru fiecare reţetă acoperită în farmaciile din Catalonia, adoptată de guvernul regional încă din vara anului trecut. Potrivit Rtve.es, odată cu admiterea recursului, măsura este...
Ţara Bascilor:Gguvernul regional va aplica măsuri de coplată la medicamente, de la 1 iulie Guvernul regional basc a anunţat marţi că, începând de la 1 iulie, va aplica măsuri de coplată farmaceutică, respectând astfel decizia Curţii Constituţionale, care a suspendat decretul emis de autorităţile locale, cu care acestea urmăreau evitarea acestor măsuri decise şi impuse de guvernul central.
Hunedoara: Coplata a fost stabilită între 8 şi 10 lei, la principalele spitale din judeţ Bolnavii care se externează din spitalele hunedorene vor plăti, de luni, o taxă cuprinsă între 8 şi 10 lei, sub formă de coplată, în urma deciziilor luate de consiliile de administraţie ale unităţilor medicale din Deva, Petroşani şi Hunedoara.
Sume foarte mici din coplată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a încasat, în cursul lunii mai, suma de 1.010 lei drept taxă la externare, după ce în aprilie, prima lună în care s-a perceput această taxă, unitatea sanitară a reuşit să adune de la pacienţi suma de doar 1.220 de lei.