Cele mai citite
 


Bolnavii cronic vor putea lua reţete compensate de la medicii de familie chiar dacă nu au programare
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii cronic vor beneficia de reţete compensate în cabinetele medicilor de familie, chiar dacă solicită documentele medicale în afara orelor de programare.
Până acum, bolnavi care nu reuşeau să se prezinte la cabinetul medicului de familie la o dată programată sau pur şi simplu refuzau programarea, erau nevoiţi să plătească contravaloarea serviciilor medicale. Astfel, pacienţii nu puteau beneficia de prescripţii mediacale în regim compensat, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, joi, AGERPRES.
'Am solicitat reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să modifice această prevedere, astfel încât pacienţii cronici să poată beneficia de medicamente compensate chiar în lipsa unei programări. De asemenea, purtăm discuţii pentru creşterea valorii punctului per capita la medicii de familie, în limitele bugetare', a declarat, într-un comunicat de presă, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Ordinul privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.723/950/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 - 2012 se află în dezbatere publică, pe pagina de web www.cnas.ro.
Măsura va fi aplicată după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial. AGERPRES/(AS- Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie anunţă suspendarea temporară a protestului Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) anunţă suspendarea temporară a protestului de nesemnare a contractelor de furnizare de servicii medicale în relaţia cu Casa de Asigurări.
Unii medici de familie au eliberat reţete compensate şi gratuite Medici de familie din judeţele Arad, Iaşi, Prahova şi Bucureşti au eliberat reţete compensate şi gratuite în această perioadă. 'Chiar din 1 aprilie unele farmacii au primit reţete compensate şi gratuite', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara...
În Olt şi Teleorman, medicii de familie nu mai eliberează reţete şi bilete de trimitere În judeţele Olt şi Teleorman, medicii de familie au decis să nu le mai elibereze pacienţilor reţete şi bilete de trimitere în spitale.
Preşedintele CNAS crede că medicii de familie vor relua, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dr. Lucian Duţă, şi-a exprimat speranţa că medicii de familie ar putea să reia, începând de joi, prescrierea de reţete compensate şi gratuite.
Satu Mare: Medicii de familie refuză semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Satu Mare au decis prin vot, în şedinţa de joi, să nu semneze contractele cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în forma propusă de Ministerul Sănătăţii şi CNAS, iar prin urmare vor percepe taxe pentru consultaţii şi nu vor mai elibera reţete compensate.
Buşoi (CNAS): Pensionarii cu venituri mici nu trebuie să ia adeverinţe de la ANAF pentru compensate Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, le-a transmis medicilor de familie să nu le mai ceară pensionarilor cu venituri de până în 700 de lei adeverinţă de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) în vederea eliberării reţetelor compensate.