Cele mai citite
 


Constanţa: Captură record de zeci de mii de plicuri cu etnobotanice în urma a două percheziţii domiciliare
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O captură record de peste 23.000 de plicuri cu substanţe etnobotanice a fost făcută de poliţişti în urma unor percheziţii efectuate, joi, la domiciliile a doi tineri din municipiul Constanţa.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Bogdan Păduraru, a informat, printr-un comunicat remis presei, că poliţiştii au organizat simultan nouă percheziţii domiciliare şi au verificat sediul unei firme, în două cazuri fiind descoperite cantităţi impresionante de substanţe susceptibile a face parte din categoria celor cu efect halucinogen
''Într-un imobil situat pe şoseaua Mangaliei din municipiul Constanţa a fost identificată o tânără de 24 de ani, din localitate, în locuinţa respectivă fiind descoperite 29 de pungi conţinând aproximativ şase kilograme de pulberi şi fragmente vegetale susceptibile de efecte psihoactive, 1.039 plicuri inscripţionate, cu acelaşi conţinut, suma de 10.000 de lei şi două grame de cannabis'', a precizat reprezentantul IPJ.
Conform acestuia, concomitent, la domiciliul unui tânăr de 22 de ani, într-un alt cartier al oraşului, poliţiştii au descoperit peste 22.000 de plicuri cu substanţe despre care se crede că sunt etnobotanice, trei dispozitive folosite la ambalarea şi etichetarea plicurilor şi opt cântare.
Cercetările în acest sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu şi de efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie, cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Întreaga cantitate de substanţă a fost ridicată în vederea efectuării examenului de laborator şi stabilirii cu exactitate a naturii acesteia.
Percheziţiile domiciliare au fost făcute de lucrători ai Poliţiei Municipiului Constanţa, în colaborare cu ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), cu sprijinul Serviciului Criminalistic şi al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Reţea de traficanţi de etnobotanice destructurată în urma a opt percheziţii domiciliare Patru persoane au fost reţinute şi circa 750 de plicuri cu substanţe etnobotanice au fost confiscate de poliţişti în urma a opt percheziţii domiciliare efectuate, în municipiul Constanţa, de ofiţeri antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), cu sprijinul jandarmilor.
Bacău: Suspect de trafic de droguri şi comercializare de etnobotanice reţinut de poliţişti Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Oneşti a fost reţinut de poliţiştii pentru 24 de ore după ce în locuinţa sa aceştia au descoperit, în urma unei percheziţii, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, având valoare de piaţă de aproximativ 100.000 lei.
Constanţa: Etnobotanice şi un pistol, găsite de poliţişti într-o percheziţie în locuinţa unui tânăr Un tânăr de 23 de ani din Constanţa, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni, a fost reţinut marţi pentru audieri după ce, în cursul dimineţii, poliţiştii au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia şi au găsit, printre altele, un pistol deţinut ilegal şi circa 400 de plicuri cu substanţe etnobotanice...
Tulcea: Tineri arestaţi pentru că doreau să vândă 406 pliculeţe cu produse etnobotanice Trei tineri tulceni au fost arestaţi după ce au fost prinşi de poliţişti că vindeau produse etnobotanice, asupra lor fiind găsite 406 pliculeţe cu fragmente vegetale.
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Etnobotanice puse la vânzare de angajatul unui magazin din Constanţa Angajatul unui magazin din municipiul Constanţa este anchetat de poliţişti după ce a fost prins în timp ce vindea etnobotanice, în societatea respectivă fiind găsite două pistoale cu bile şi, respectiv, cu aer comprimat, precum şi o bâtă din metal.