Cele mai citite
 


Iaşi: De şapte ori la spital, din cauza etnobotanicelor
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat în vârstă de 27 de ani a ajuns de şapte ori la spital, în doar două zile, din cauza consumului de substanţe etnobotanice.
Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Secţia Exterioară a Spitalului ''Sf. Spiridon'' din Iaşi a declarat, joi, jurnaliştilor că bărbatul este cunoscut ca fiind dependent atât de etnobotanice, cât şi de alte tipuri de droguri.
Conform medicului, sunt probleme majore în terapia acestor pacienţi, care asociate celor provocate de comportamentul agresiv al unor astfel de cazuri pun în discuţie necesitatea existenţei unui centru de toxicologie.
''Suntem convinşi că aceste cazuri ar fi mai puţin frecvente dacă legea pe care am iniţiat-o şi care prevede introducerea educaţiei pentru sănătate în şcoli ar fi mai repede adoptată de Parlamentul României'', a declarat medicul Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru lansează ghidul riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză Elevii şi părinţii acestora vor fi informaţi asupra riscurilor legate de consumul de droguri de sinteză prin intermediul "carnetului etnobotanic", în cadrul campaniei lansate de deputatul conservator Tudor Ciuhodaru la nivel naţional - "Nu toate frunzele sunt bune. Stop etnobotanicelor!".
Iaşi: A încercat să îşi ucidă părinţii în timp ce se afla sub influenţa etnobotanicelor Un elev de 19 ani a încercat, sâmbătă dimineaţă, să îşi omoare propriii părinţi pentru că aceştia nu l-au lăsat să mai consume plante etnobotanice.
Iaşi: Moartea unui consumator de etnobotanice reînvie polemicile ce vizează plimbatul pacienţilor între spitalele ieşene Moartea unui consumator de plante cu efect halucinogen a reaprins spiritele între medici din cauza lipsei în Iaşi, cel mai mare centru universitar medical din estul României, a unui spital care să reunească toate domeniile din sectorul medical.
Iaşi: Tineri aflaţi sub influenţa etnobotanicelor au încercat să se sinucidă Iaşi, 8 dec /Agerpres/ - Şapte persoane au fost aduse, miercuri dimineaţa, în doar câteva ore, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce au consumat plante etnobotanice, doi dintre aceştia fiind internaţi în urma unor tentative de suicid...
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.