Cele mai citite
 


Impactul mediului extern asupra PharmaSwiss România a fost unul dramatic, afirmă directorul general al companiei
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Impactul mediului extern asupra PharmaSwiss România a fost unul dramatic, în ultimele 2 - 3 luni compania parcurgând un proces de restructurare masivă, a declarat, joi, directorul general Claudiu Cheleş, la Forumul industriei farmaceutice.
"Prin acest demers, a trebuit să optimizăm cu 40% resursele umane disponibile şi acest lucru a fost aplicat şi către produsele pe care le avem în reprezentare", a spus Cheleş.
Acesta a precizat că Pharmaswiss este în prezent o parte a grupului nord-american Valeant, care a crescut, printr-un model unic, de trei ori în ultimii trei ani, ajungând la o cifră de afaceri de aproape patru miliarde de dolari. Această creştere a fost posibilă prin reorientarea investiţiilor din America de Nord către arii geografice disponibile, precum Europa, Australia sau America Latină, în condiţiile în care grupul deţine în portofoliu un business foarte variat.
"În ceea ce ne priveşte, în Pharmaswiss România, impactul mediului extern a fost unul dramatic, pentru că în ultimele 2-3 luni a trebuit să parcurgem un proces de restructurare masivă în mod evident conştientizând că acesta este unul dintre lucrurile cele mai complexe care i se pot întâmpla unei organizaţii", a explicat directorul general al Pharmaswiss România.
El a subliniat că "este o luptă continuă să convingem investitorii noştri faţă de interesul şi potenţialul României, faţă de schimbările pe care le putem anticipa sau le putem influenţa şi faţă de predictibilitatea pe care o avem în business-ul propriu".
În altă ordine de idei, Claudiu Cheleş a mai afirmat că este foarte clar că lumea farmaceutică se schimbă.
"Dificultăţile actuale cu care piaţa farmaceutică se confruntă vin, în mod evident, şi din descoperiri sau din inovaţiile care sunt posibile a fi puse în faţa pacienţilor la momentul actual şi este evident că top 20 companii farmaceutice a reuşit să aducă în ultimii 10 ani un număr puţin sub 15 produse noi, inovatoare, care se pot ridica la nivel de blockbuster, o situaţie la jumătate faţă de înainte de anii 2000. În acest context, una dintre preocupările cardinale pentru fiecare companie este îndreptată în mod evident către optimizarea proceselor de vânzare şi acţiunile care sunt determinate la nivelul echipelor de marketing", a explicat el.
Cheleş a adăugat că, în top 20 companii farmaceutice, primele 20 de astfel de firme au avut, în 2011, vânzări de puţin peste 500 de miliarde de dolari, acestea reprezentând peste 80% din piaţa farmaceutică mondială.
Pharmaswiss România oferă produse originale, având un portofoliu de produse generice şi un portofoliu de produse OTC. În prezent, compania are 12 produse în faza de dezvoltare, 12 produse în faza de lansare, patru în fază de creştere, patru în fază de maturitate şi şase în fază de declin.
"Individual şi selectiv, pentru fiecare dintre produse am stabilit anumite obiective strategice, locul în care produsele noastre se situează faţă de competiţie, trecând apoi prin acest loc al produselor obiective care ţin de preţ. Reprezint o companie care în acest moment trebuie să retragă produse din piaţa din România, nu doar că am plătit un claw-back la un nivel care a fost mult mai mare faţă de perioada anterioară, dar România are o particularitate foarte clară pentru produsele generice în mod direct: nivelul de discount care îţi poate aduce o productivitate nu îţi permite, până la urmă, să aduci nişte cifre care să fie unele coerente pe termen lung", a subliniat Claudiu Cheleş. AGERPRES/(A - Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Ernst & Young:Piaţa farmaceutică din România nu a rezolvat problemele din trecut, iar sistemul este subfinanţat Piaţa farmaceutică din România nu şi-a rezolvat încă problemele din trecut, pentru a proiecta modalităţi noi de dezvoltare a business-ului în anii care urmează, sistemul este subfinanţat, iar companii mari şi interesante pentru achiziţii nu prea au rămas în acest sector, afirmă Bogdan Ţenu, Senior Manager...
Alvogen se extinde pe piaţa farmaceutică din România Compania farmaceutică multinaţională Alvogen, cu sediul central în Statele Unite, a anunţat, joi, că şi-a extins operaţiunile în estul Europei, deschizând o nouă bază în Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...
Piaţa farmaceutică din România printre cele mai atractive din Europa emergentă Piaţa farmaceutică din România rămâne printre cele mai atractive din Europa emergentă, în pofida faptului că, în primul trimestru al acestui an a scăzut de pe locul şase pe locul cinci, aceasta fiind a două scădere consecutivă în clasament, informează un raport publicat de Companiesandmarkets.com şi...