Cele mai citite
 


Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere iar gripa evoluează cu o intensitate medie, zonele mai afectate de gripă fiind cele din sud, est şi zona centrală, informează joi printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
În săptămâna 5 - 11 martie, 101.104 persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute, numărul acestora fiind în creştere cu aproximativ 3,8% faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă, conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii.
În schimb, 20.538 dintre acestea au fost înregistrate cu pneumonii, număr mai mic cu 2,9% comparativ faţă de săptămâna precedentă.
Şi numărul cazurilor compatibile cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (112 faţă de 123) şi de 1,9 ori mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a anului trecut (214).
Un număr de 21 cazuri de gripă AH3 au fost confirmate.
Numărul cazurilor de gripă confirmate de la începutul perioadei de monitorizare şi până în prezent este de 216 cu virus gripal AH3N2 şi trei cazuri de gripă cu virus gripal B.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă, să asculte sfatul medicilor pentru evitarea îmbolnăvirilor, să nu neglijeze regulile de igienă personală şi să respecte un regim de viaţă sănătos.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor de unică folosinţă pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.
În această perioadă este bine ca alimentaţia să fie bogată în proteine, legume şi fructe.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în creştere Peste 77.300 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute în ultima săptămână a lunii ianuarie, numărul acestora fiind în creştere cu aproximativ 15%, informează joi Ministerul Sănătăţii.
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Infecţiile respiratorii acute, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, fiind cu 8,2% mai mare faţă de săptămâna trecută, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: Numărul cazurilor cu infecţii respiratorii acute, în scădere Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, de 84.154, cu 10,6% mai mic decât în săptămâna precedentă, relevă raportul Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.