Cele mai citite
 


Opt din zece români suferă de intoleranţă alimentară, arată un studiu realizat de York Test
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 8 din 10 români suferă de intoleranţă alimentară, relevă un studiu realizat de York Test pe un număr de 800 de subiecţi.
Intoleranţa alimentară apare la cel puţin un aliment, iar trei din patru copii nu asimilează corespunzător laptele de vacă şi albuşul de ou.
Dr. Ionuţ Ştefan, nutriţionist, a spus că intoleranţa alimentară se manifestă prin balonări, tulburări de tranzit şi erupţii cutanate, dar nu imediat.
Statisticile au arătat că o persoană prezintă, în medie, intoleranţă la patru alimente, cele mai frecvente fiind drojdia, albuşul de ou şi laptele de vacă, a spus medicul.
Dr. Ionuţ Ştefan a explicat că în cazul în care apare o intoleranţă la un anumit aliment acesta trebuie scos din alimentaţie o vreme, după care se reintroduce treptat în cantităţi mai mici.
"După trei luni, simptomatologia digestivă se îmbunătăţeşte în proporţie de 80%. Trei din patru copii sunt intoleranţi la laptele de vacă, iar în această situaţie acesta trebuie înlocuit cu laptele de capră sau de oaie" a adăugat medicul.
Dr. Ionuţ Ştefan a menţionat că intoleranţa alimentară este o problemă serioasă pentru că procesarea şi tehnologizarea alimentelor a dus la modificarea structurii acestora.
În ceea ce priveşte legumele şi fructele, intoleranţa cea mai mare apare la ardeiul gras, porumb şi la kiwi, a arătat medicul. Acesta a evidenţiat că înaintea începerii unei diete este bine să se facă un test pentru intoleranţă alimentară.
York Test este prezent în România din luna martie a anului trecut, iar testul constă din prelevarea unei probe de sânge pentru stabilirea intoleranţei alimentare.
Proba este prelucrată în laboratoarele din Marea Britanie, rezultatele sunt gata în 15 zile a spus Amira Syoufi, country manager York Test România.
Serviciul York Test include şi o consultanţă de nutriţie, în cadrul căreia sunt interpretate rezultatele şi este alcătuită o dietă personalizată, testul acoperă 113 alimente şi costă 399 de euro, analizele de pretestare costă 39 de euro a precizat Amira Syoufi.
/AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laptele nu este neapărat un prieten pe viaţă Şi dacă produsele lactate n-ar fi 'prietenii noştri pe viaţă', aşa cum spune un celebru slogan publicitar din anii 1990? Consumul de lapte este în scădere de 20 de ani, micşorându-se cu 24% între 1999 şi 2007, potrivit Agenţiei franceze de securitate sanitară a alimentelor, citată de cotidianul Le Monde...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
Intoleranta la gluten Glutenul este termenul generic utilizat pentru definirea substantei proteice prezenta in boabele si faina cerealelor. In boala celiaca (sau sprue celiac), oamenii dezvolta un raspuns inflamator la gluten al sistemului imunitar care conduce la afectarea intestinului subtire, ceea ce impiedica absorbtia...
BioGreens – combustibilul 100% natural al organismului omului modern Oximoronul „tinereţe fără bătrâneţe” nu mai este de mult o sintagmă din basme, astăzi este unul dintre motto-urile alegerilor din sfera beauty&health. Compania Zenyth Pharmaceuticals lansează BioGreens, un super-aliment vegan bazat doar pe ingrediente organice, 100% naturale. Andreea...
Cum iti influenteaza dieta alimentara modul in care dormi Se stie ca prea putin somn are impact asupra obiceiurilor alimentare, asupra apetitului, castigului in greutate si asupra altor functii metabolice, dar se stie prea putin despre modul in care diferitele diete joaca un rol in ce priveste cat de bine dormi. Un nou studiu a evaluat dietele si tiparele...
Rolul părinţilor pentru o viaţă sănătoasă a copilului Ediţia din acest an a conferinţei 'Bebe sănătos' a abordat subiecte privind nutriţia bebeluşilor, tratamente homeopate, care este cea mai bună metodă pentru a naşte - pe cale naturală sau prin cezariană.