Cele mai citite
 


Peste 300 de medici vor discuta la Iaşi despre 'Particularităţi ale bolilor cardiovasculare la vârstnici'
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 300 de specialişti din zona de est a României se vor afla, vineri, la Iaşi, pentru a participa la sesiunea de cursuri ''Cardiosen - Particularităţi ale bolilor cardiovasculare la vârstnici''.
Organizatorul evenimentului, prof.univ.dr. Florin Mitru, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare, a declarat, joi, presei că printre subiectele ce vor fi abordate la aceste cursuri se numără îmbătrânirea vasculară fiziologică versus patologică, particularităţi ale factorilor de risc la vârstnici, particularităţi ale insuficienţei cardiace la vârstnici; leziuni valvulare degenerative la vârstnici, tulburările de ritm la vârstnici; cardiopatia ischemică a vârstnicului; particularităţile patologiei vasculare cerebrale la pacientul vârstnic.
Potrivit organizatorului, la Iaşi vor veni şi specialişti de renume în domeniul cardiologiei, printre aceştia fiind Carmen Ginghină (Bucureşti), Ioan Coman ( Bucureşti), Dumitru Zdrenghea (Cluj- Napoca), Dana Pop (Cluj- Napoca), Mihaela Suceveanu (Covasna), Pal Istvan Kikeli (Târgu-Mureş), Dumitru Gherasim (Bucureşti), Mircea Popescu (Oradea). AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţă despre primele semne ale tulburărilor cardiace Prima conferinţă de informare privind sănătatea inimii şi tulburările de ritm cardiac, organizată la Oradea de Asociaţia Pacienţilor cu Aritmii, a adunat vineri, în sala mare a Prefecturii Bihor, peste 50 de persoane interesate, oficiali şi medici.
Program de recuperare a persoanelor cu afecţiuni cardiace implementat, în premieră naţională, la Iaşi Specialiştii de la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi au inaugurat, în premieră naţională, un program TV de educaţie şi recuperare a bolilor cardiovasculare.
Iaşi: Actualităţile în recuperarea cardiovasculară, subiect de dezbateri în cadrul Zilelor Spitalului de Recuperare Peste 300 de persoane din ţară şi Republica Moldova, specializate în afecţiuni cardiovasculare, s-au întâlnit marţi la Iaşi pentru a discuta despre actualităţile din domeniu, în cadrul manifestărilor ştiinţifice organizate cu prilejul celei de-a XII-a ediţii a Zilelor spitalului de Recuperare Iaşi, eveniment...
Prof. dr. Grigore Tinică: Se constată o creştere a patologiei valvulare aortice degenerative În prezent, pe plan mondial şi în ţara noastră, se constată o creştere a incidenţei valvulare aortice degenerative, având în vedere îmbătrânirea populaţiei, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi, prof. dr. Grigore Tinică.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
In premiera la Iasi, Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara In perioada 26 – 29 septembrie, la Iasi, se va desfasura Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara, inalt for stiintific care va reuni eminenti profesionisti din urmatoarele domenii: chirurgie cardiovasculara, anestezie, cardiologie, circulatie extracorporeala, medicina de familie si alte domenii...