Cele mai citite
 


Politicile împotriva tabagismului au evitat 800.000 de decese în SUA
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Politicile împotriva tabagismului au redus consumul de ţigări în Statele Unite ale Americii şi au evitat aproape 800.000 de decese cauzate de cancer între 1975 şi 2000, potrivit unui raport publicat miercuri de revista Journal of the National Cancer Institute, informează EFE.
Biroul Inspectorului general pentru sănătate a emis în 1964 primul său raport despre impactul tabagismului, iar studiul publicat miercuri arată că, dacă de atunci ar fi încetat consumul de tutun, 'aproximativ 2,5 milioane de persoane ar fi evitat moartea cauzată de cancerul de plămâni' în cei 36 de ani care au urmat.

'Aceste concluzii ilustrează clar impactul devastator al consumului de tutun în ţara noastră şi enormele beneficii care se obţin prin reducerea ratei tabagismului', a spus Robert Croyle, director în cadrul Institutului Cancerului.

Prevenirea şi stoparea consumului de tutun continuă să fie 'priorităţi vitale' în medicină, ştiinţă şi sănătatea publică, a subliniat acesta.

Din 1964, eforturile SUA pentru a controla consumul de produse din tutun - ţigări, tutun pentru pipă, tutun de mestecat - au inclus creşteri de impozite, restrângerea zonelor în care se poate fuma, campanii de educaţie publică despre prejudiciile tabagismului.

Oamenii de ştiinţă au calculat că dacă nu s-ar fi aplicat programele de control şi măsurile de educaţie publică privind tabagismul între 1975 şi 2000 ar mai fi decedat cu 552.000 de bărbaţi şi 243.000 de femei mai mulţi decât cei care au murit din cauza cancerului de plămâni în acea perioadă.

Dacă măsurile de control asupra tabagismului ar fi avut un succes deplin, s-ar fi evitat ale 1,7 milioane de morţi cauzate de cancerul de plămâni, potrivit studiului.

'Marea majoritate a deceselor cauzate de cancerul de plămâni s-ar putea evita dacă s-ar elimina consumul de ţigări', a spus unul dintre autorii studiului, Eric Feuer.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Majorarea vârstei de la 18 la 21 de ani pentru cumpărarea de ţigări ar trebui să reducă tabagismul (raport) Majorarea vârstei legale în SUA, de la 18 la 21 de ani, pentru cumpărarea de ţigări ar putea să-i descurajeze pe adolescenţi să înceapă să fumeze, sau cel puţin să întârzie iniţierea tabagismului şi să salveze multe vieţi, potrivit unui raport al Institutului de Medicină publicat joi, relatează AFP.
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Peste 4 milioane de români au risc crescut de cancer pulmonar Prin campania Respiră Sănătate, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) atrage atenția asupra riscului de cancer pulmonar. Boala provoacă cele mai multe decese în rândul bărbaților și este a treia afecțiune necruțătoare în rândul femeilor1.
Ziua internaţională fără fumat Ziua internaţională fără fumat se marchează în acest an la 20 noiembrie. Stabilită la iniţiativa şi sub auspiciile "Uniunii internaţionale contra cancerului" (International Union against Cancer) pentru a treia zi de joi a lunii noiembrie, în fiecare an, Ziua internaţională fără fumat este marcată prin...
Un pachet de ţigări pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar (expert) O dietă pe bază de legume reduce de 1,5 ori riscul de cancer la stomac, în timp ce 20 de ţigări fumate pe zi creşte de 20 de ori riscul de cancer pulmonar, a declarat luni, într-un interviu acordat agenţiei de presă Ria Novosti, medicul Mihail Davâdov, directorul Centrului de oncologie Blohin din Moscova...