Cele mai citite
 


Prof. dr. Vasile Astărăstoae, invitat la London School of Economics
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România şi rectorul Universităţii de Medicină şi Familie 'Gr. T. Popa' a fost invitat de London School of Economics pentru a susţine o conferinţă.
Tema conferinţei este 'Ne îndreptăm spre o politică globală în sănătate? Celebrarea a 25 de ani de cercetare şi predare a disciplinei politici în sănătate'.
'Sunt onorat că am fost invitat de către organizatori la această conferinţă. Fără falsă modestie, este o recunoaştere a unei activităţi profesionale care te susţine în a continua chiar şi în momente grele drumul pe care ai mers', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae
London School of Economics and Political Science (cunoscută sub denumirea informală London School of Economics) a fost fondată în 1895 de Societatea Fabian din care făcea parte şi George Bernard Shaw. În 1900, LSE a fuzionat cu Universitatea din Londra.
London Sschool of Economics are aproximativ 8700 de studenţi, 1300 de cadre didactice şi un buget de 220 milioane de lire sterline în 2009 ( din care 23 milioane lire provenind din granturi de cercetare).
Universitatea este organizată în 25 de departamente academice şi 15 centre de cercetare. Este clasificată pe locul I în lume în domeniul economic pe toate clasificările internaţionale.
Un număr de 15 laureaţi ai Premiului Nobel, dintre care 11 în economie sunt absolvenţi ai London School of Economics.
Printre personalităţile care au susţinut conferinţe la London School of Economics se numără Kofi Anan, Bill Clinton, Nelson Mandela, John Major, George Soros, Javier Solana./AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae: Am îndoieli că va exista voinţă politică privind modificarea radicală a sistemului de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a afirmat, joi, în cadrul unei dezbateri, că are mari îndoieli că va exista voinţă politică şi susţinere pentru modificarea "radicală" a filozofiei noii legi a sănătăţii.
Vasile Astărăstoae: Protestele anunţate pentru luna septembrie vor contiuna Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii...
Tulcea: Vasile Astărăstoae susţine că 'se va face ordine' în CMR Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, s-a declarat vineri, la Tulcea, nemulţumit din cauza membrilor CMR care au intrat în politică, dar nu îşi sprijină faptic colegii.
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...
Vasile Astărăstoae: Sperăm ca în Guvern să se găsească fonduri pentru creşterea veniturilor rezidenţilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, speră ca în Guvern să se găsească fonduri pentru ca veniturile medicilor rezidenţi să crească.