Cele mai citite
 


Patru noi cazuri de AH1N1 în România
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În ultima săptămână au fost înregistrate patru noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă AH1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 343, a anunţat Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile, printr-un comunicat remis AGERPRES.
Trei dintre cele patru noi cazuri au fost înregistrate în Municipiul Bucureşti - un caz sosit din Arabia Saudită ce a generat două cazuri secundare în rândul contacţilor apropiaţi - iar cel de-al patrulea a fost înregistrat în judeţul Dolj, la o persoană sosită din Statele Unite.

Toate cazurile au prezentat forme clinice uşoare şi au primit terapie antivirală, se mai precizează în comunicat.

Primul caz de gripă nouă AH1N1 în România a fost înregistrat la o tânără de 30 de ani, rezidentă în SUA, care s-a întors pe 23 mai în Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de gripă cu tulpina A/H1N1 Şase noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă A/H1N1 au fost înregistrate, în săptămâna 19-25 octombrie, de Centrul Naţional de Prevenire a Bolilor Transmisibile, totalul la nivel naţional ajungând la 381, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, luni, AGERPRES.
DSP Dâmboviţa: Nouă cazuri confirmate de gripă AH1N1 Şapte cazuri de gripă porcină (cu virusul gripal AH1N1), precum şi două cazuri de infecţie acută respiratorie - SARI, cu virusul AH1N1, dintre care un copil de opt luni din Târgovişte, au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
MS: 4 cazuri noi cu gripă nouă şi un deces, în ultimele 24 de ore Bucureşti, 5 feb /Agerpres/ - Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore şi s-a înregistrat 1 deces, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.
Călăraşi: Zece noi cazuri confirmate de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 15 dec /Agerpres/ - Zece noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Două noi cazuri confirmate de gripă A/H1N1 Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, la un adult şi un copil, ambii din mediul rural, a declarat pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Patru noi cazuri confirmate de gripă A/H1N1 Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.