Cele mai citite
 


Sălaj: Lucrări de modernizare la o clădire monument istoric a Spitalului Judeţean
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O aripă a unei clădiri monument istoric care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi găzduieşte, actualmente, secţia Secţia de Pneumoftizilogie, a fost modernizată cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj şi din fonduri proprii, valoare totală a investiţiilor ridicându-se la 600.000 de lei.
"În anul 2011 s-a investit în lucrările de reabilitare şi modernizare a acestei aripii a clădirii circa 400.000 de la CJ Sălaj şi 100.000 de lei din fonduri proprii, alţi 60.000 fiind primiţi, în 2010, de la Ministerul Sănătăţii. Am mai investit în pardoseală, tot din banii noştri, 40.000 de lei, ceea ce înseamnă că valoare totală a lucrărilor este de aproximativ 600.000 de lei", a precizat joi, la recepţia lucrărilor, Laurenţiu Barna, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
Potrivit şefului Secţiei de Pneumoftizilogie, doctorul Alexandru Szekely, modernizarea saloanelor destinate pacienţilor a însemnat şi reducerea numărului de paturi dintr-un salon la jumătate, pentru a respecta standardele hoteliere actuale, dar şi reglementările reabilitării unei clădiri monument istoric.
În total, au fost reabilitate 12 saloane, cu un total de 34 de paturi, destinate celor afectaţi de tuberculoză sau de alte boli de plămâni sau ale căilor respiratorii.
Potrivit sursei citate, în prezent se înregistrează, la nivelul judeţului, mai puţin de 10 cazuri lunare de tuberculoză, dar incidenţa bolii ar putea creşte în următorii cinci ani, ca efect al crizei actuale, tuberculoză fiind, de altfel, supranumită "boala mizeriei".
Pe de altă parte, Alexandru Szekely a subliniat creşterea exponenţială a numărului cazurilor de cancer pulmonar.
"Dacă în trecut avem multe cazuri de tuberculoză datorate şi industriilor din zonă, acum acestea s-au redus, dar au crescut foarte mult cancerele de plămâni, unde înregistrăm şi 10 bolnavi lunar. Cauza principală o constituie poluarea", a precizat sursa citată. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Lucrări de modernizare la Spitalul Judeţean Zalău Secţia de pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău se află într-un amplu proces de modernizare ce ar putea fi încheiat până la finalul anului, în paralele efectuându-se achiziţia de aparatură nouă, potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, instituţie în subordinea căreia se...
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Sălaj: Proiecte de reabilitare şi dotare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Extinderea, reabilitarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, respectiv dotarea cu aparatură medicală a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj sunt două dintre proiectele aprobate vineri de consilierii judeţeni, valoarea totală a investiţiilor...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.