Cele mai citite
 


Tulcea: Primul caz confirmat de gripă din judeţ
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat primul caz confirmat de gripă din judeţ, femeia în vârstă de 34 de ani fiind în afara oricărui pericol.
Şefa DSP, Laurenţia Militaru, a declarat joi pentru AGERPRES că femeia, domiciliată în oraşul Tulcea, a stat internată în spital şapte zile, în momentul de faţă fiind externată.
'În general, cazurile de gripă se înregistrau începând cu finele lunii decembrie, însă în ultimii ani s-a constatat o decalare a perioadei. Judeţul Tulcea a fost în ultima perioadă protejat prin faptul că circulaţia a fost interzisă, din cauza zăpezilor, şi este posibil ca în perioada următoare să mai înregistrăm cazuri de gripă', a afirmat directoarea Militaru.
Ea a mai spus că, potrivit normelor, DSP monitorizează situaţia gripelor în perioada 15 octombrie - 1 aprilie, supravegherea stării de sănătate continuând însă şi după această perioadă.
În luna ianuarie a acestui an, DSP a înregistrat o suspiciune de gripă în cazul unei femei, în vârstă de 40 de ani, însă aceasta nu a fost confirmată de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: O femeie cu afecţiuni cronice, care a contactat şi gripă, a murit la spital; 39 cazuri de gripă confirmate în judeţ Primul caz de deces la un pacient cu gripă din judeţul Olt este o femeie de 55 de ani, care avea afecţiuni cronice grave (neoplasm, diabet) şi a murit la un spital din Bucureşti unde a fost transferată de la Slatina, a anunţat miercuri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Olt: Un angajat al Spitalului Judeţean şi patru pensionari, ultimele cazuri confirmate de gripă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit, miercuri, confirmarea diagnosticului de gripă, în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino Bucureşti, pentru încă cinci pacienţi. Aceştia s-au prezentat săptămâna trecută la medic având simptome specifice bolii.
Tulcea: Autorităţile sanitare, pregătite pentru creşterea numărului de cazuri de gripă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea nu a înregistrat niciun caz de gripă în acest sezon, conducerea instituţiei susţinând că este pregătită pentru a face faţă creşterii numărului de cazuri.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.
Tulcea: Trei cazuri de gripă confirmate în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a primit confirmarea a trei suspiciuni de gripă înregistrate în judeţ şi recomandă în continuare populaţiei să se vaccineze.
Hunedoara: Primul caz de gripă porcină descoperit în judeţ Un bărbat de 53 de ani, din oraşul Călan, a fost diagnosticat cu gripă porcină, virusul AH1N1 fiind identificat în urma probelor prelevate de la bolnav şi analizate în laboratorul Institutului Cantacuzino, a informat marţi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.