Cele mai citite
 


Bihor: Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, în mijlocul comunităţii natale, de 15 martie
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a sărbătorit ziua Maghiarilor de Pretutindeni împreună cu familia, în mijlocul comunităţii natale, la festivităţile organizate de UDMR Bihor.
'Este un eveniment important pentru comunitatea noastră; acele idealuri lansate în 1948, în Revoluţia maghiară, sunt valabile şi astăzi. Şi sunt foarte multe asemănătoare cu Revoluţia română din acelaşi an,' a declarat ministrul Ritli Ladislau.
De altfel, a mai precizat el, în fiecare an, indiferent unde s-ar afla în lume, se întoarce acasă pentru acest eveniment, deoarece se simte foarte bine în comunitate şi în familie.
'Pentru că, desigur, toate resursele mele de energie provin din această comunitate,' a conchis ministrul.
Ziua Maghiarilor de Pretutindeni a fost marcată separat de comunitatea maghiară bihoreană, în cursul după-amiezii de 15 martie la Oradea prin două manifestări distincte, organizate însă în aceleaşi locuri tradiţionale, ca şi în anii anteriori. În jur de 600 de localnici maghiari au ales să sărbătorească alături de Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Tokes Laszlo, iar alţi peste o mie de maghiari, din tot judeţul, din care 260 de cercetaşi, au participat la manifestările organizate de filiala UDMR Bihor.
'Este o festivitate tradiţională în care comunitatea maghiară sărbătoreşte acele idealuri pe care le-a promovat revoluţia paşoptistă, de libertate, egalitate şi fraternitate. Au fost cele trei sloganuri care au fost atunci puse pe drapelul paşoptiştilor şi care şi astăzi sunt actuale. Suntem întotdeauna dornici de libertate, dornici de egalitate şi de fraternitate între comunităţi,' a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.
Între momentele festive dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, ca în fiecare an, reprezentanţii UDMR au depus coroane la mormântul eroului polonez Kazimir Rulikowski şi la statuia lui Nicolae Bălcescu. Anul acesta, la depunerile de coroane de la Oradea au participat şi ataşatul militar al Ungariei la Bucureşti, Sandor Matyas, senatorul Cseke Attila, ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau şi oficialităţi din localităţi învecinate din Ungaria.
Din partea Consiliului Judeţean Bihor au fost prezenţi vicepreşedintele Kiss Alexandru şi consilierul Szabo Odon, din partea administraţiei locale au depus coroană viceprimarii Biro Rozalia şi Florica Cherecheş, din partea Prefecturii Bihor a vorbit subprefectul Adelina Coste. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.
Bihor: Centru oncologic din Oradea, inaugurat de ministrul Raed Arafat Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, va participa duminică la inaugurarea Centrului oncologic din Oradea, alături de cei doi foşti predecesori bihoreni, Cseke Attila şi Ritli Ladislau.
Bihor: Investiţii majore în sistemul de sănătate orădean, în ultimii doi ani Viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia a evidenţiat, sâmbătă, alături de ministrul Sănătăţii, dr.Ritli Ladislau, importanţa de a avea miniştri bihoreni, arătând că în ultimii doi ani, 2010 şi 2011, judeţul a primit, pentru sănătate, o finanţare totală de la minister cât nu i s-a alocat în două...
Ministrul Ritli Ladislau: Mulţumesc personalului medical pentru că în condiţii de resurse limitate îşi face datoria Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a transmis sâmbătă, de la Oradea, un mesaj de mulţumire către personalul medico-sanitar din ţară, cu ocazia zilei de 11 februarie, Ziua mondială a Bolnavului.
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.