Cele mai citite
 


Cadmiul din pâine şi legume creşte riscul de cancer mamar
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Produsele cu un înalt conţinut de cadmiu, o substanţă cancerigenă şi toxică ce ajunge în produsele alimentare din îngrăşămintele chimice, cresc riscul dezvoltării de cancer mamar. Între altele, cadmiul se poate acumula în cantităţi mari în plantele agricole, relevă un studiu al cercetătorilor suedezi, relatează Health India.
Alimentele în care acest metal se găseşte fac parte din dieta zilnică a multor oameni: pâine, cartofi şi alte legume, indică Agneta Akesson de la Institutul Karolinska din Stockholm. În general, aceste produse sunt considerate sănătoase, dar prezenţa cadmiului în ele schimbă datele problemei, spune ea.

În decurs de 12 ani, o echipă de cercetători, sub coordonarea Agnetei Akesson, a monitorizat starea de sănătate a circa 55.987 de femei, dintre care 2112 s-au îmbolnăvit pe parcurs de cancer.

Studiul a arătat că produsele cu un conţinut mare de cadmiu cresc cu 21% riscul de cancer mamar.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta mediteraneană poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer mamar Dieta mediteraneană poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer mamar, pe lângă celelalte efecte benefice asupra sănătăţii, conform unui nou studiu realizat în Spania, informează Live Science.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Magneziul din legume protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale Magneziul din dieta zilnică poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, relevă un nou studiu realizat de un grup de experţi de la Institutul Karolinska din Suedia, nefiind vorba de suplimente alimentare, ci de alimente bogate în acest element, precum legumele cu frunze verzi, nucile...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Detoxifiere cu dieta macrobiotică Dieta macrobiotică - cu rol de detoxifiere - are origini nipone şi a suferit numeroase transformări în decursul timpului, însă principiile pe care se bazează sunt aportul scăzut de grăsimi şi cel crescut de fibre alimentare, afirmă nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Dieta mamicii in devenire: bio vs. conventional: mami, e timpul sa te gandesti la sanatatea copilului tau In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii.