Cele mai citite
 


CEDO cere Ucrainei să-i ofere 'îngrijiri medicale adecvate' Iuliei Timoşenko
vineri, 16 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Strasbourg, 16 mar /Agerpres/- Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a cerut vineri autorităţilor ucrainene să-i ofere fostului premier, Iulia Timoşenko, în prezent încarcerată, 'îngrijiri medicale adecvate într-o instituţie potrivită pentru acest lucru', relatează AFP.
Curtea a anunţat că a adresat încă de joi un mesaj în acest sens autorităţilor de la Kiev, iar guvernul ucrainean trebuie să prezinte observaţiile sale pe data de 22 martie.

Iulia Timoşenko a sesizat pentru prima dată CEDO în luna august 2011, reclamând că detenţia sa este motivată politic şi că nu i se permite primirea de îngrijiri medicale, in ciuda numeroaselor probleme de sănătate.

Pe data de 14 decembrie, Curtea de la Strasbourg a decis să trateze acest dosar cu prioritate, 'având în vedere caracterul său sensibil şi gravitatea sesizărilor'. Fostul premier ucrainean a cerut miercuri, din nou, sprijinul CEDO pentru a fi transferată într-un spital, unde să se poată trata pentru afecţiunile de care suferă.

Iulia Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată în luna octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce a semnat, fără acordul guvernului său, un contract de import de gaze naturale ruseşti, considerat păgubos pentru Ucraina.

Ucraina este membră a Consiliului Europei din anul 1995, rolul principal al acestui organism fiind apărarea drepturilor omului şi a democraţiei în cele 47 de state membre, iar CEDO este organul său juridic.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avocat din Brăila, fost consilier juridic la CAS, deferit justiţiei de DNA Bucureşti, 2 mar /Agerpres / - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Carmen Cornelia Burghilă, avocat în cadrul Baroului Brăila şi fost consilier juridic la Casa de Asigurări de Sănătate Brăila, pentru trafic de influenţă...
ANI: Directorul Şcolii de Sănătate Publică, Cristian Vlădescu, în conflict de interese penal Bucureşti, 17 mar /Agerpres / - Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Cristian Vlădescu, director general al şcolii Naţionale de sănătate publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul sanitar Bucureşti, fiind...
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.
Bolile aparatului cardiovascular, tumorile şi bolile aparatului respirator, primele cauze de deces ale populaţiei Craiovei Craiova, 28 mar /Agerpres/ - Bolile aparatului cardiovascular, tumorile şi bolile aparatului respirator au fost în anul 2015 primele trei cauze de deces în rândul populaţiei Craiovei, iar mortalitatea generală înregistrează un indice de 8,59 ‰, valoare sub rata medie a mediului urban din Dolj şi cu un...
Constanţa: Eveniment de prezentare a Programului Mama şi Copilul, derulat de Ministerul Sănătăţii Constanţa, 18 mar /Agerpres / - Consiliul Judeţean Constanţa a găzduit vineri, în Sala Remus Opreanu, colocviul de lansare pe plan naţional a Programului Mama şi Copilul, în prezenţa lui Iulian Francisc Chiriac, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Maramureş: Discuţii despre înfiinţarea în Ucraina a unui serviciu de tip SMURD Baia Mare, 11 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a discutat, vineri, la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, cu o delegaţie din Ucraina despre înfiinţarea unui serviciu de tip SMURD, similar celui din România.