Cele mai citite
 


Cel mai înalt om din lume s-a oprit din creştere la 2,51 metri
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După ce a ajuns la 2,51 metri, cel mai înalt om din lume, turcul Sultan Kosen, 29 de ani, s-a oprit în cele din urmă din creştere după ce medicul său a reuşit să-i oprească simptomele acromegaliei, afecţiunea care-l făcea să crească în continuu, transmite AFP.
"S-a oprit din creştere, ceea ce este un lucru foarte bun", a comentat Dr. Jason Sheehan pentru AFP. Acest neurochirurg a reuşit în urmă cu 2 ani să extirpe o tumoare cerebrală ce se afla la originea acestei creşteri neobişnuite.

"Având în vedere talia sa, Sutan trebuie să urmeze în continuare o serie de tratamente. Din fericire suntem încrezători că nu va creşte mai mult", a explicat Dr. Sheehan de la centrul medical al Universităţii din Virginia (SUA).

Născut într-o familie de agricultori, la Mardin, sud-estul Turciei, Sultan Kosen a devenit celebru după ce a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2009 cu titlul de "cel mai înalt om din lume". Pe atunci măsura "doar" 2,47 metri.

Sultan Kosen suferă de acromegalie, o maladie hormonală ce este de obicei declanşată de o tumoare.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou medicament împotriva acromegaliei aprobat de Comisia Europeană Comisia Europeană a aprobat medicamentul Signifor produs de compania Novartis pentru a trata o tulburare hormonală rară a glandei pituitare, a anunţat luni compania elveţiană, citată de Reuters.
SUA: Neurochirurgul afro-american Ben Carson şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale Cunoscutul neurochirurg afro-american Ben Carson şi-a anunţat luni participarea la alegerile primare ale republicanilor, în urma cărora se va stabili candidatul Partidului Republican la scrutinul prezidenţial din 2016, relatează DPA.
Omul cu cele mai mari tălpi din lume trăieşte la Paris Primul lucru care se remarcă la întâlnirea cu Brahim Takioullah nu sunt picioarele, ci înălţimea ieşită din comun. El măsoară 2,46 m, dar cele care l-au făcut celebru sunt totuşi tălpile, cele mai mari din lume, potrivit 7sur7.be. Judecătorii de la Cartea Recordurilor au venit în Franţa să constate şi...
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
SUA: Fostul preşedinte Jimmy Carter anunţă că s-a vindecat de cancer Fostul preşedinte american şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace Jimmy Carter, 91 de ani, a anunţat că s-a vindecat de cancerul la creier, potrivit Centrului Carter, citat de AFP.
SUA: Cel puţin şapte morţi în urma unei epidemii de meningită provocată de un medicament infectat Cel puţin şapte persoane au murit de meningită în SUA şi alte 91 au contractat această maladie din cauza unor injecţii cu steroizi contaminaţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii duminică, preluat de AFP, care remarcă o agravare a situaţiei.