Cele mai citite
 


Coaliţia 52 Timişoara îndeamnă cetăţenii să-şi exprime opinia referitor la UMF Târgu Mureş
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia 52 Timişoara a iniţiat platforma electronică "Vocea Ta!", pe site-ul www.transparenta.ro, dedicată situaţiei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş iar opiniile cetăţenilor pe acest subiect vor fi transmise Ministerului Educaţiei.
"Perioada de consultare publică în România este de minimum 30 de zile. După expirarea celor 10 zile pentru colectarea de opinii scrise, în cele 20 de zile rămase orice asociaţie legal constituită are dreptul, în continuare, să solicite Ministerului Educaţiei organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului de Hotărâre de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş", a declarat presei, vineri, un reprezentant al acestui ONG, Radu Nicosevici.
În acest context, Coaliţia 52 trage un semnal de alarmă la adresa societăţii civile şi a mediului universitar că este momentul să reacţioneze şi că au obligaţia morală să facă acest lucru în ceea ce priveşte situaţia de la UMF Târgu Mureş.
Guvernul a analizat marţi în primă lectură proiectul de hotărâre referitor la UMF Târgu Mureş, care este postat pe site-ul Ministerului Educaţiei şi se află în dezbatere publică. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
Acord între Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi Universitatea de Ştiinţe Medicale din Havana au semnat, la Havana, un acord cadru de cooperare, informează un comunicat al Ambasadei României în Cuba.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
'Zilele inimii', sărbătorite la IUBCvT Târgu Mureş prin efectuarea unui transplant de cord Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a lansat vineri campania 'Adoptă o inimă de copil' în cadrul evenimentului 'Zilele inimii', concomitent cu efectuarea unui nou transplant de cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT).
UMF Târgu Mureş şi Colegiul Universitar Davidson cercetează fenomenul fumatului în România Colegiul Universitar Davidson (SUA) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş au demarat un proiect comun pe o durată de cinci ani, privind cercetarea fenomenului fumatului în România, a anunţat miercuri, prof. univ. dr. Abram Zoltan, coordonatorul proiectului.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...