Cele mai citite
 


Constanţa: Zeci de deţinuţi de la Poarta Albă igienizează spaţii publice din patru localităţi
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 70 de deţinuţi de la Penitenciarul Poarta Albă participă, vineri, pe bază de voluntariat, la igienizarea mai multor zone din municipiul Constanţa şi alte trei localităţi, în cadrul unui proiect denumit ''Împreună pentru o comunitate mai curată''.
Directorul închisorii, Gelu Dănuţ Dincă, a informat, printr-un comunicat remis presei, că la activitatea derulată timp de şase ore participă 70 de deţinuţi care execută pedepse privative de libertate în regim deschis şi semideschis, împreună cu cadrele Sectorului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din penitenciar şi voluntari ai Serviciului Umanitar pentru Penitenciare. Aceştia igienizează şi curăţă de deşeuri diferite spaţii publice, începând cu ora 8,00.
Sunt vizate şoseaua naţională din zonele primăriilor localităţilor Valu lui Traian, Murfatlar şi Poarta Albă, precum şi un cartier de locuinţe şi spaţiul public din apropierea spitalului militar, a unui complex sportiv şi, respectiv, a unui centru de plasament din municipiul Constanţa.
''Implicarea persoanelor private de libertate în diverse activităţi în comunitate şi pentru comunitate, contribuie în mod activ la îndeplinirea misiunii sistemului penitenciar, aflat permanent în slujba comunităţii, demonstrând totodată că persoanele private de libertate conştientizează şi adoptă un comportament responsabil faţă de conservarea mediului înconjurător'', a menţionat directorul Penitenciarului de maximă siguranţă Poarta Albă. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Ioan Băla (ANP): CEDO obligă statul român să plătească peste 570.000 euro deţinuţilor (interviu) Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care spune că peste 50 de hotărâri ale CEDO privind nerespectarea condiţiilor de detenţie, care obligă statul român la plata totală a 578.995 de euro şi 10.000 de...
Alba: Asistenţă specializată pentru pacienţii cu scleroză multiplă Pacienţii cu scleroză multiplă din judeţul Alba vor beneficia, timp de un an, de asistenţă specializată din partea unei echipe de asistenţi sociali, kinetoterapeuţi şi psihologi în cadrul unui proiect lansat marţi de Asociaţia SM Speromax Alba şi Fundaţia Vodafone România, care contribuie financiar în...
MJ: Planul de acţiune pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, axat pe accesul la muncă şi la servicii medicale de calitate Accesul la muncă şi la servicii medicale de calitate reprezintă două direcţii principale de acţiune ale Planului Sectorial pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Detenţie aprobat de Ministerul Justiţiei (MJ) şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Programul-pilot "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri Programul-pilot de tip "Telemedicina" pentru deţinuţi va fi lansat vineri şi se va derula pe o perioadă de şase luni în penitenciarele Gherla, Oradea, Penitenciar Spital Dej, precum şi la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).
Alba: O zi în penitenciar pentru mai mulţi liceeni, într-un proiect de prevenire primară a delincvenţei juvenile Mai mulţi elevi de liceu au experimentat direct, cu acordul lor şi al părinţilor, o zi de detenţie petrecută în Penitenciarul Aiud, de la amprentare şi fotografiere la repartizarea într-o celulă, cu plimbare în curtea închisorii, în cadrul unui proiect de prevenire primară a delincvenţei şi infracţionalităţii...