Cele mai citite
 


Dan Matei Agathon: Sistemul all-inclusive este o şansă pentru turismul românesc
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Turismul românesc are nevoie de sistemul all-inclusive pentru a deveni mai atractiv şi pentru a putea concura cu pieţele care au dezvoltat acest sistem, respectiv Turcia, Grecia şi Bulgaria, consideră peşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii, Dan Matei Agathon.
"Nu vom putea să atragem numeroşii turişti străini care caută bilete all inclusive dacă nu punem la punct oferte asemănătoare cu cele din Turcia, Grecia sau chiar Bulgaria", a spus acesta.
Într-un comunicat remis vineri AGERPRES, Agathon afirmă că declaraţiile referitoare la obezitatea sau alcoolismul cauzate de sistemul all-inclusive sunt "cel puţin neavenite".
"Ar trebui să întrebăm reprezentanţii operatorilor TUI, Thomas Cook - Neckermann sau ITS dacă milioanele lor de clienţi pentru all- inclusive sunt obezi şi alcoolici ca să vedem dacă această declaraţie este serioasă sau dacă dovedeşte doar necunoaşterea pieţei turistice mondiale", a subliniat el.
Fost ministru al Turismului, Dan Matei Agathon atrage atenţia că, atâta vreme cât anumiţi "presupuşi reprezentanţi ai turismului românesc" ţin lucrurile pe loc şi practică turismul ca acum 50 de ani, nu este de mirare că România nu face faţă concurenţei ţărilor vecine şi că nu reuşeşte să atragă turiştii străini, care se vor îndrepta spre ofertele all inclusive din Antalya, din insulele greceşti sau de la Nisipurile de Aur, ignorând în continuare litoralul românesc.
"De fapt, până şi turiştii din România vor continua să plătească bani mulţi pentru bilete all-inclusive în alte ţări şi vor umple hotelurile şi plajele din Bulgaria", a concluzionat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.
Recent, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a declarat că sistemul all-inclusive este "la final de carieră" şi că duce la obezitate, consum mare de alcool şi risipă.
"Ofertele all-inclusive sunt la final de carieră. Acestea duc la obezitate, consum mare de alcool şi la risipă. În plus, turistul nu poate avea acces la mai multe oferte în momentul în care este în vacanţă', a afirmat, miercuri, Mohammad Murad.
Nici preşedintele ANAT, Corina Martin, nu susţine sistemul all-inclusive, considerând că nu este o soluţie pentru litoralul românesc, întrucât turiştii vor să mănânce la restaurante diferite.
La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, joi, la deschiderea Târgului de Turism al României, ediţia de primăvară 2012, că sistemul all-inclusive poate fi practicat în România dacă structurile de cazare ar fi adaptate acestuia.
''Ca să oferi all-inclusive în România trebuie să ai genul de structură care se pretează. Acest sistem poate să se preteze sau nu pentru anumite structuri de cazare. Este problema fiecăruia cât vrea să bea şi să mănânce, e problema hotelierilor dacă să ofere sau nu acest tip de servicii. Poate le-ar aduce mai mulţi turişti. Eu nu prefer all-inclusive, pentru că îmi place diversitatea. Dar dacă nu e genul meu de a face turism nu înseamnă că alţii nu îl practică'', a afirmat Cristian Petrescu.AGERPRES/(AS-Oana Tilică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bulgaria va dezvolta turismul dentar Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Bulgaria va promova turismul dentar, informează vineri cotidianul sofiot Standart. Asociaţia dentiştilor privaţi in ţară organizează vineri o întâlnire cu reprezentanţii sectorului turistic, în cadrul căreia vor fi discutate posibilităţile de atragere a...
Ponta: Bulgaria şi România au şanse mult mai mari să reuşească în toate proiectele dacă suntem împreună Premierul Victor Ponta a declarat joi la Craiova, la începutul şedinţei comune de guvern România-Bulgaria, că cele două ţări au mult mai multe şanse de reuşită dacă vor fi împreună, reafirmând că posibilitatea de intrare în spaţiul Schengen se va concretiza dacă cele două state vor lucra împreună.
Vacanţa în Bulgaria ar putea deveni un coşmar pentru turişti străinii (presă) Sofia, 13 iul - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: În fiecare an sute de mii de români aleg litoralul bulgăresc pentru a-şi petrece vacanţa de vară. Turiştii sunt atraşi de preţurile relativ mici şi de calitatea bună a serviciilor oferite de hotelierii din Bulgaria.
Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi Obezitatea şi supraponderabilitatea afectează, în România, 44% dintre femei şi 58% dintre bărbaţi, informează un comunicat de presă al reţelei de sănătate Regina Maria.
Malta, campioana Europei la obezitate, România cea mai puţin afectată (Eurostat) Malta este ţara din Uniunea Europeană care deţine cel mai mare procent de adulţi obezi, în timp ce România este cea mai puţin afectată de această problemă de sănătate publică, potrivit statisticilor publicate joi de Eurostat şi citate de AFP.
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...