Cele mai citite
 


Fotbal: Abidal vrea să îşi continue cariera de jucător după transplantul de ficat
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Internaţionalul francez Eric Abidal, aflat în aşteptarea unui transplant de ficat, "este gata să se bată pentru a juca din nou" după intervenţia chirurgicală, a declarat pentru AFP medicul Jean-Daniel Chiche, preşedintele fundaţiei medicale al cărei ambasador este fundaşul echipei FC Barcelona.
"Este una dintre opţiunile avute în vedere încă de acum un an. El este gata să se bată şi se va bate. Va juca fotbal din nou, acesta este planul său", a asigurat profesorul Chiche, preşedintele fundaţiei Life-Priority Fund şi un apropiat al fotbalistului în vârstă de 32 ani.
"Dacă punem problema participării sale la EURO 2012, este puţin probabilă totuşi. Astăzi cel mai important lucru îl reprezintă sănătatea lui Eric", a precizat medicul francez, şeful secţiei reanimare a spitalului Cochin din Paris.
"Pentru un sportiv de înalt nivel, indisponibilitatea este foarte dificil de stabilit, deoarece capacităţile sale de recuperare sunt peste medie", a adăugat profesorul Chiche.
Joi, serviciul medical al clubului FC Barcelona a anunţat că Eric Abidal "va fi supus, în următoarele săptămâni, unui transplant de ficat, ţinând cont de evoluţia sa hepatică. Transplantul era o opţiune deja evocată la debutul tratamentului său, în urmă cu un an".
AGERPRES (Mihai Dragomir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
UPDATE Fotbal: Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, operat de o tumoare la ficat în urmă cu un an, va fi supus unui transplant de ficat în următoarele săptămâni, a anunţat joi clubul catalan.
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...
Transplant de ficat la o pacientă cu insuficienţă hepatică acută Multe din cazurile de insuficienţă hepatică acută ar putea fi salvate prin aplicarea dializei hepatice urmată de transplant, consideră prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni.
Fotbal: Abidal nu a vorbit cu şefii Barcelonei despre viitorul său Eric Abidal, fotbalistul francez al Barcelonei, revenit în competiţie pe 6 aprilie, la aproape un an după ce a fost supus unui transplant de ficat, în urma unui cancer, a explicat joi la un post de radio catalan că ar vrea să joace în continuare la Barca, dar clubul nu i-a vorbit până acum de o prelungire...