Cele mai citite
 


Fotbal: Familia unui suporter francez ucis la Belgrad cere despăgubiri de la statul sârb
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Părinţii lui Brice Taton, un suporter al echipei franceze de fotbal FC Toulouse ucis la Belgrad în 2009 cu ocazia unui meci de fotbal, au înaintat o acţiune în justiţie împotriva statului sârb solicitând 300.000 de euro daune şi interese, a anunţat avocatul sârb al familiei, citat de AFP.
"Noi am deschis o acţiune la parchet prin care solicităm statului sârb daune şi interese pentru a compensa suferinţele prin care a trecut familia, ca urmare a neaplicării normelor de securitate la o manifestare sportivă", a precizat avocatul Slobodan Ruzic.
Parchetul va avea la dispoziţie 60 de zile pentru pentru a accepta această solicitare, în caz contrar familia rezervându-şi dreptul de a acţiona statul în judecată.
"Familia speră să se ajungă la o soluţie pe cale amiabilă", a adăugat avocatul.
La sfârşitul lunii ianuarie, Curtea de Apel din Belgrad a redus considerabil pedepsele cu închisoarea pronunţate împotriva a 14 persoane condamnate pentru moartea lui Brice Taton. Pedepsele, pronunţate în ianuarie 2011 şi care se situau între 4 şi 35 de ani, au fost reduse în apel la maxim 15 ani de închisoare.
Brice Taton a fost bătut cu sălbăticie pe 17 septembrie 2009 la Belgrad, unde venise să asiste la un meci al echipei Toulouse, al cărui suporter era, cu Partizan Belgrad, din cadrul Europa League. Grav rănit la cap şi torace, Brice Taton a murit pe 29 septembrie la un spital din Belgrad, la doar 28 de ani.
AGERPRES (Vlad Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilule contraceptive: 40 de femei însărcinate din Canada au dat în judecată o companie farmaceutică Un grup de femei din Canada, dintre care 40 au rămas însărcinate deşi luau pilule contraceptive, au dat în judecată o societate farmaceutică pentru a cere despăgubiri de 800 de milioane de dolari, au anunţat vineri mass-media locale, relatează AFP.
Botoşani: Un angajat al Spitalului Judeţean 'Mavromati' cere despăgubiri de un miliard de euro de la statul român Juristul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani a dat în judecată Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Guvernul şi Ministerul Finanţelor Publice pentru nerespectarea unui brevet social.
Belgia: 13 victime ale thalidomidei cer statului milioane de euro Treisprezece victime belgiene ale thalidomidei, aflată la originea a numeroase malformaţii, au dat în judecată statul belgian, cerând fiecare despăgubiri de 5 milioane de euro, a relatat miercuri canalul internaţional de televiziune France 24.
Doctor român dat în judecată de un pacient căruia i s-a amputat penisul, declarat nevinovat de justiţia americană Laurenţiu Boeru, medic care profesează în Statele Unite, a fost declarat nevinovat săptămâna aceasta de un tribunal din Miami, la capătul unui proces care a început la 14 mai, intentat de un pacient peruan căruia i s-a amputat penisul din cauza unei infecţii survenite după o operaţie de implant genital...
Iaşi: Medic acuzat şi dat în judecată pentru malpraxis Un medic de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria'' din Iaşi este cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce în urma unei operaţii de circumcizie, efectuată în 2008, a ars penisul unui nou născut.
Ciclism: Alberto Contador, 4 zile sub judecata TAS Ciclistul spaniol Alberto Contador, un jucător german de tenis de masă, 5 fotbalişti mexicani, ca şi aproximativ 100 de internaţionali de juniori au fost, recent, depistaţi pozitiv la clenbuterol, dar alergătorul spaniol este singurul care trebuie să răspundă, de luni şi până joi, în faţa Tribunalului...