Cele mai citite
 


Covasna: Spitalele, la un pas de blocaj din cauza lipsei de personal
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Restructurările preconizate de Guvern în sistemul bugetar ar putea bloca activitatea spitalelor din judeţul Covasna, avertizează Sindicatul Sanitas.
Conducerea Sanitas Covasna a făcut o analiză cu scopul de a identifica efectele pe care le va avea asupra sistemului sanitar intenţia Guvernului de a trimite în concediu fără plată ori a disponibiliza o parte dintre angajaţii din domeniu, în urma căreia a reieşit că o astfel de decizie ar putea bloca activitatea tuturor spitalelor din judeţ.

Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat, pentru AGERPRES, că la ora actuală toate unităţile medicale din judeţ sunt descoperite într-o proporţie 'îngrijorătoare' la capitolul medici şi asistente medicale, deoarece o mare parte s-au pensionat ori au plecat la lucru în străinătate.

Potrivit acestuia, spitalele orăşeneşti din judeţ lucrează cu 70% din personalul normat, în timp ce Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi cel de Patologie neuromusculară din staţiunea Vâlcele, care sunt de interes naţional, funcţionează cu doar jumătate din personal.

În opinia lui Neagovici, restructurările s-ar putea aplica, eventual, la compartimentele TESA, care în unele situaţii sunt supradimensionate, dar în nici un caz în rândul cadrelor medicale.

Neagovici a mai declarat că din cauza lipsei de personal în mai multe spitale din judeţ s-a pus în discuţie comasarea unor secţii pentru a se putea asigura turele, cum ar fi Oftalmologia cu ORL ori secţia de Boli infecţioase adulţi cu cea pentru copii, dar sindicatul a respins ideea, opunându-se oricăror variante.

Sindicaliştii Sanitas Covasna au organizat luni o grevă japoneză între orele 10 şi 12, în semn de solidaritate cu dascălii din întreaga ţară care au declanşat acţiuni de protest.

Vasile Neagovici a precizat că, asemenea cadrelor didactice, angajaţii din sănătate sunt împotriva aplicării Legii salarizării unitare şi restructurărilor preconizate anul viitor în sistemul bugetar.

Protestul cadrelor didactice a angrenat aproape 3.500 de dascăli, reprezentând peste 90% din totalul celor din judeţ.

Acţiuni de protest au organizat şi funcţionarii publici din administraţie, care au pichetat între orele 11 şi 13 sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sanitas a demarat strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale Sindicatul Sanitas Covasna a demarat luni o campanie de strângere de semnături în scopul susţinerii grevei generale pe care angajaţii din sistemul sanitar intenţionează să o declanşeze în luna noiembrie la nivel naţional.
Covasna: Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe va participa la mişcările de protest Sindicatul TESA din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat miercuri că va participa la acţiunile de protest care vor fi organizate luna aceasta în faţa sediului Guvernului din Bucureşti, întrucât măsurile anticriză sunt de neacceptat.
Sanitas Covasna: Cetăţenii vor fi informaţi cu privire la serviciile medicale asigurate pe timpul grevei generale Sindicatul Sanitas Covasna va stabili de comun acord cu managerii spitalelor din judeţ care vor fi serviciile medicale asigurate în timpul grevei generale, ce va fi declanşată la nivel naţional pe data de 28 noiembrie.