Cele mai citite
 


Harghita: Curs de bone, demarat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita a demarat, vineri, la Miercurea Ciuc, un curs de bone, la care s-au înscris 28 de femei din municipiu.
Jano Edit, şef serviciu în cadrul AJOFM Harghita, a declarat pentru AGERPRES că participantele la curs trebuie să parcurgă, mai întâi, un modul teoretic, după care vor efectua practică în casele de tip familial aflate în sistemul de protecţie a copilului din judeţ. Cursul teoretic este ţinut de lectori de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Harghita.
La cursul teoretic, femeile vor învăţa noţiuni de îngrijire corporală, măsuri de prim ajutor, stabilirea meniului, pregătirea mesei şi administrarea hranei, condiţii de formare a deprinderilor, simularea limbajului sau elemente de comunicare. Toate noţiunile teoretice se învaţă separat pentru mai multe grupe de vârstă: între 0-1 an, copii preşcolari şi copii şcolari.
Potrivit sursei citate, după terminarea modului teoretic, care va dura o lună de zile, urmează partea practică a cursului ce se va efectua în casele de tip familial din judeţ.
'Am discutat cu reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi au fost de acord ca femeile participante la curs să meargă în casele de tip familial pentru a pune în practică noţiunile teoretice învăţate', a spus Jano Edit.
Aceasta a precizat că acest curs se desfăşoară bilingv, în română şi maghiară, iar participantele sunt, în general, tinere.
'Interesul a fost foarte mare pentru acest curs, aici, la Miercurea Ciuc. Cursantele sunt entuziasmate şi au recunosc că şi în educaţia copiilor lor mai fac greşeli şi e bine să înveţe lucruri noi. În general cursantele sunt tinere, o singură doamnă are peste 50 ani', a mai spus Jano Edit.
La finalizarea cursului, participantele vor primi diplome acreditate în meseria de îngrijitor copii.
AJOFM Harghita intenţionează să demareze un astfel de curs şi la Odorheiu Secuiesc dar, deocamdată, interesul este destul de scăzut. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Crucea Roşie derulează proiecte de prim ajutor pentru voluntari de toate vârstele Miercurea Ciuc, 21 sep/Agerpres/- Filiala Harghita a Crucii Roşii Române derulează proiecte de prim ajutor care se adresează tuturor categoriilor de voluntari, indiferent de vârstă.
Harghita: Numărul copiilor abandonaţi în spitale, în scădere faţă de anul precedent Numărul copiilor abandonaţi în spitale în 2014 a scăzut în Harghita, faţă de anul precedent, specialiştii în protecţia copilului făcând eforturi pentru a-i convinge pe părinţi să-şi ia micuţii acasă.
Harghita: Zece la sută dintre preşcolari şi şcolari învaţă în clădiri neautorizate sanitar Doar zece la sută dintre preşcolarii şi şcolarii harghiteni învaţă în clădiri neautorizate din punct de vedere sanitar, relevă rezultatele unui control efectuat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita.
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere Deficitul de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este în scădere, după ce tineri specialişti au reînceput să se îndrepte către această unitate sanitară.