Cele mai citite
 


Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a declarat, vineri, pentru AGERPRES că investiţia va fi suportată printr-o finanţare a Ministerului Sănătăţii, investiţie care cuprinde modernizarea şi dotarea serviciului cu tehnică medicală de ultimă generaţie.
"Costurile totale au fost estimate la aproximativ 900.000 de euro şi vor fi încheiate în luna decembrie. Pe lângă dotările specifice servicului de urgenţă, actuala clădire urmează a fi extinsă cu aproape 500 de metri pătraţi, extinderea e absolut necesară pentru a permite desfăşurarea activităţilor de primire a pacienţilor în condiţii decente. Odată cu mărirea spaţiului în incintă se poate lucra mult mai lejer şi degajat", a spus Mircea Man.
Reabilitarea UPU din cadrul Spitalului de Urgenţă Maramureş a unuia dintre cele mai solicitate servicii cuprinde suplimentarea numărului de paturi şi dotarea cu aparatură şi tehnică medicală nouă.
În prezent spaţiul de lucru al UPU măsoară 500 de metri pătraţi, iar prin extensie va mai câştiga alţi 500 de metri pătraţi, spaţiu de lucru mult îmbunătăţit şi degajat necesar traficului dintre serviciu şi secţiile medicale spitaliceşti.
''Odată aranjată interfaţa UPU cu alte entităţi medicale din spital, putem spune că deja o să avem un serviciu medical integrat. SMURD, Ambulanţa, UPU, deja funcţionează într-un ciclu perfect. Banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii vor fi utilizaţi doar pentru acest proiect de modernizare", a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Rareş Pop.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş au precizat că proiectul extinderii serviciului UPU a fost văzut şi de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, care a susţinut necesitatea extinderii serviciului.
"Proiectul a fost văzut în două rânduri de subsecretarul de stat Raed Arafat. Sperăm să fie un proiect de succes. Pe suprafaţa nou construită vor funcţiona spaţii adecvate pentru traumatisme, pediatrie şi o zonă de primire separată, iar numărul de paturi de supraveghere ajunge la 20 faţă de cele 8 existente acum", a spus dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Consiliul Judeţean Maramureş contribuie cu suma de 50.000 de euro la modernizarea serviciului UPU. AGERPRES /(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.
Maramureş: Noul spaţiu al UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, funcţional din 2013 Clădirea nouă a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare ar putea intra în folosinţă abia anul viitor.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Maramureş: Investiţie în extinderea serviciului de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş va beneficia în luna august din partea Ministerului Sănătăţii de un sprijin financiar în valoarea de 137.000 de lei pentru extinderea clădirii serviciului de urgenţă.
Maramureş: Noul sediu al UPU în faza avansată de construcţie Baia Mare, 30 apr /Agerpres/- Noul spaţiu în care va lucra Serviciul de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean va fi dat în exploatare în luna iunie, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, managerul Spitalului de Urgenţă Maramureş, Sorina Pintea.