Cele mai citite
 


MS: Pachetul bazal de servicii medicale, în faza de revizuire
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii se află în faza de revizuire a pachetului bazal de servicii, în conformitate cu acordul pe care ţara noastră l-a încheiat cu organismele internaţionale.
''Primele măsuri pe care le adoptăm pentru regândirea pachetului de servicii de bază se referă la două aspecte importante, şi anume limitarea prescrierii în sistemul de asigurări a unor medicamente aflate în listele de medicamente compensate şi gratuite, precum şi revizuirea duratelor de spitalizare pentru diferitele grupe diagnostic'', a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, potrivit unui comunicat al MS transmi s vineri AGERPRES.
În acest sens, Ministerul Sănătăţii a lansat vineri, în dezbatere publică, proiectul de act normativ care prevede modificarea listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Modificările au fost realizate în conformitate cu recomandările experţilor Institutului NICE, care au realizat, pentru Ministerul Sănătăţii, un raport de evaluare a sistemului sanitar.
Proiectul de act normativ prevede modificarea Listei de medicamente cu sau fără contribuţie personală pentru trei denumiri comune internaţionale, Epoetinum alfa Epoetinum beta şi Erdoseină astfel încât acestea să fie prescrise numai pentru indicaţiile prevăzute în autorizaţia de punere pe piaţă.
''Revizuirea listei de medicamente va însemna o raţionalizare a consumului de medicamente, nu o excludere sau tăiere. Este, mai degrabă, o eliminare a anomaliilor existente în sistemul de decontare, anomalii care au fost sesizate şi de către specialiştii britanici'', a spus ministrul Ritli.
Tot vineri, Ministerul Sănătăţii a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Ordin privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2012 a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011 - 2012.
Conform documentului, se va modifica durata zilelor de spitalizare pentru toate afecţiunile astfel încât acestea să nu depăşească duratele medii raportate în cursul anului trecut ca fiind realizate. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a aprobat un ordin privind actualizarea periodică a listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a aprobat miercuri un ordin privind criteriile de evaluare a tehnologiilor medicale privind includerea, extinderea indicaţiilor, neincluderea sau excluderea medicamentelor în şi din lista de medicamente compensate şi gratuite.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Şapte molecule noi vor fi introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite Pacienţii care suferă de diferite forme ale unor boli cardiovasculare, diabet zaharat, boli oftalmologice, nefrologice, precum şi boli inflamatorii reumatice şi cronice vor beneficia de tratament inovativ prin introducerea a încă şapte molecule noi pe lista de medicamente compensate şi gratuite.
Proiect: 150 de molecule noi şi molecule cu indicaţii noi, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 27 martie, o listă cu medicamente compensate şi gratuite care conţine 150 de molecule noi sau cu indicaţii noi.
Bănicioiu: Am cerut să se finalizeze actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut marţi echipei Unităţii de Evaluare a Tehnologiilor Medicale să finalizeze până la finalul anului cea de-a treia actualizare a listei cu medicamente compensate şi gratuite, care va aduce şi prima delistare a medicamentelor vechi care existau pe listă.
Proiect: ANMDM va iniţia în orice moment procedura de evaluare şi emitere a avizului de includere sau excludere de medicamente Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale va iniţia, în orice moment, procedura de evaluare şi emitere a avizului de includere, extinderea indicaţiilor, neincludere sau excludere a medicamentelor în şi din lista de medicamente compensate şi gratuite pentru denumirile comune int...