Cele mai citite
 


Planul de pregătire pentru finala UEFA, definitivat
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Planul de pregătire pentru finala UEFA, care va avea loc la Bucureşti în luna mai, a fost definitivat de autorităţile locale, au anunţat vineri primarul general, Sorin Oprescu, şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, după întâlnirea pe care au avut-o la sediul municipalităţii la comandamentul convocat în acest sens.
Comandamentul pentru pregătirea finalei UEFA din Europa League a avut ca invitaţi şi reprezentanţi ai unor instituţii publice care sunt responsabile pentru intervenţia şi implicarea operativă în pregătirea acestui eveniment sportiv (Guvern, primării de sector, ISU, Poliţie, SMURD ş.a.).
Edilul-şef a spus, cu această ocazie, că la finală sunt aşteptaţi aproximativ 40.000 de invitaţi iar cele 55.000 de locuri de pe Arena Naţională vor fi ocupate în totalitate.
"Vrem să ne pregătim ca lucrurile să se desfăşoare într-o normalitate. A fost vorba de o întâlnire informală, s-au prezentat evenimentele premergătoare şi s-a stabilit parcurgerea traseului de la aeroport la stadion a invitaţilor şi programul de aducere şi expunere a cupei finalei UEFA", a precizat Oprescu.
Fiecare unitate sau instituţie care va fi implicată în organizarea finalei va alcătui în perioada următoare un plan de subacţiune, deoarece va fi nevoie de suplimentarea forţelor de intervenţii, pentru ca lucrurile să se desfăşoare în condiţii normale.
Oprescu a anunţat că săptămânal va prezenta informaţii despre fiecare detaliu al programului de pregătire.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a arătat că vor exista două zone pentru suporteri şi fani (Fan-Zone), la Piaţa Enescu şi Piaţa Constituţiei, unde vor fi programe speciale culturale, sportive, dedicate în special acestora.
Mircea Sandu a adăugat că pe 11 aprilie se va vizita stadionul împreună cu preşedintele UEFA.
Înmânarea cupei, pe care o va face preşedintele UEFA către Sorin Oprescu, va avea loc la Palatul Regal iar cupa va fi expusă apoi, pe rând, în diverse zone ale Bucureştiului.
Potrivit şefului FRF, se vor genera cu prilejul acestui eveniment major încasări de 30 milioane euro (din cazare şi alimentaţie publică). "E cel mai important eveniment al României din ultimii 22 de ani. Trebuie să asigurăm bine gestionarea oricărui detaliu, sperăm să nu avem evenimente nedorite", a afirmat Mircea Sandu.
Prezent la conferinţa de presă, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat şi el că se vor depune toate eforturile pentru a se asigura o pregătire optimă pentru intervenţii în caz de nevoie.
El a spus că pe lângă echipele ISU şi SMURD ar putea veni la Bucureşti şi echipaje de specialitate din alte localităţi, pentru a nu scădea capacitatea zilnică a Capitalei.
"Vom fi pregătiţi şi sper să fie doar un exerciţiu bun şi să nu fie nevoie de noi. Planul va fi stabilit de o comisie comună ce va decide numărul de forţe SMURD şi ISU care vor fi convocate", a arătat Raed Arafat. AGERPRES/(AS - Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Planul de pregătire pentru finala Europa League a fost definitivat Planul de pregătire pentru finala Europa League la fotbal, care va avea loc pe Arena Naţională din Bucureşti, în data de 9 mai, a fost definitivat de autorităţile locale, au anunţat vineri primarul general, Sorin Oprescu, şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, după întâlnirea pe care au avut-o la sediul...
Subsecretarul de stat în MS, Raed Arafat, a participat la evaluarea activităţii ISU Bucureşti pe anul 2011 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a participat, miercuri, la evaluarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ''Dealu Spirii'' al Municipiului Bucureşti pentru anul 2011.
Raed Arafat: SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, creşterea numărului acestora trebuie continuată Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că SMURD are 270 de echipaje la nivel naţional, urmărindu-se în continuare creşterea numărului acestora.
Constanţa: Centru de formare şi pregătire în prim ajutor şi descarcerare, inaugurat de secretari de stat ai MS şi MAI Secretarii de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat şi, respectiv, Cătălin Constantin Chiper, au inaugurat, miercuri, la Constanţa, un centru de formare şi pregătire în prim ajutor şi descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)...
Dr. Raed Arafat: Din noiembrie, SMURD va deveni operaţional în toate judeţele ţării Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, la Buzău, că până la sfârşitul lunii noiembrie vor fi deschise servicii SMURD în toate judeţele ţării.
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...