Cele mai citite
 


Una din zece naşteri este prematură (raport)
marţi, 6 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Aproximativ o naştere din zece, dintr-un total de 13 milioane de naşteri din întreaga lume, este prematură, iar peste 1 milion dintre copiii născuţi prematur nu supravieţuiesc, conform unui raport publicat duminică în SUA, informează AFP.

Această problemă afectează cel mai mult statele sărace şi în curs de dezvoltare - în ţările din Africa şi Asia se produc peste 85% din totalul naşterilor prematura din lume - adică aproximativ 11 milioane de copii născuţi înainte de termen. Nici ţările bogate nu sunt complet ocolite de această problemă, în SUA spre exemplu înregistrându-se o creştere de 36% a numărului de naşteri premature în ultimii 25 de ani.

'Naşterile premature reprezintă o problemă gravă pentru toată lumea, atrăgând după sine importante costuri emoţionale, fizice şi financiare, atât pentru familiile care trec prin astfel de situaţii, cât şi pentru sistemele de sănătate şi economiile naţionale ale diferitelor state', a comentat Dr Jennifer Howse, preşedintele organizaţiei caritabile americane 'The March of Dimes', care a publicat acest raport.

'Doar în SUA costul anual privind naşterile premature suportat de sistemul de sănătate depăşeşte suma de 26 de miliarde de dolari', a mai adăugat ea, subliniind că, în condiţiile în care există o preocupare reală a statelor privind reducerea mortalităţii infantile şi îmbunătăţirea stării de sănătate maternale, lupta împotriva naşterilor premature trebuie să fie o prioritate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: A născut două siameze O femeie din localitatea Alexeni, comuna Ţibana, a reuşit să uimească întregul sat după ce a născut, la dispensarul din localitate, două fete ce împărţeau acelaşi cap, trunchi şi abdomen şi care, din păcate, erau fără viaţă.
Argeş: Anchetă la spitalul din Costeşti, după moartea unui nou-născut Conducerea spitalului din oraşul Costeşti a deschis, luni, o anchetă administrativă, după ce o femeie care a născut în urmă cu două săptămâni a acuzat personalul medical că ar fi provocat, din neglijenţă, moartea copilului, transmite corespondentul AGERPRES.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Nasterea - animatie Animatie cu nasterea normala (prezentatie craniana).
Nasterea - limba engleza Afla care sunt etapele nasterii.
Bihor: Cursuri pentru reanimarea nou-născuţilor Câteva zeci de medici, asistente şi asistenţi din judeţele de nord-vest au participat, în 7 şi 8 septembrie, la un curs de resuscitare neonatală, organizat la Maternitatea Oradea, sub egida Asociaţiei de Neonatologie din România.