Cele mai citite
 


Radu Moldovan (PSD): Nu ne permitem să intrăm cu bocancii în autonomia universitară
sâmbătă, 17 martie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Radu Moldovan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că USL nu îşi permite "să intre cu bocancii în autonomia universitară", motiv pentru care se va opune prin toate mijloacele înfiinţării secţiei în limba maghiară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.
Potrivit lui Moldovan, UDMR "a şantajat public" PDL şi astfel se poate crea un precedent periculos.
"UDMR, fără nicio reţinere, a făcut un şantaj public la adresa principalului partid de guvernământ - PDL - cu ingerinţele nemaiîntâlnite ale politicului în autonomia universitară. Cred că este un precedent extrem de periculos şi noi, cei din USL, dacă această hotărâre de guvern va fi adoptată de guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, aşa cum prevede legea o vom ataca în contencios administrativ. Nu ne permitem să încălcăm, să intrăm cu bocancii în autonomia universitară în România anului 2012", a spus liderul PSD Bistriţa-Năsăud.
Deputatul PSD consideră că singura motivaţie a PDL pentru a răspunde cererii UDMR în legătură cu UMF Târgu Mureş este de a rămâne la guvernare.
"Constatăm că PDL, fără nici cea mai mică reţinere, cedează tot ce poate fi cedat pentru a se păstra la guvernare şi, din păcate, a mai rămas doar sediul PDL din Modrogan care mai poate fi cedat partenerilor de guvernare, pentru ca ei să-şi poată păstra sinecurile pe care le păstrează cu sprijinul celorlalte partide din opoziţie", a mai declarat Radu Moldovan. AGERPRES (A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Propunerea ministrului Educaţiei de neavizare a Cartei UMF Târgu Mureş, contestată de PC şi PSD Vicepreşedintele PC Mureş Silviu Morariu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că actul prin care ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, face propunerea de neavizare a Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş încalcă Constituţia şi lezează grav autonomia universitară...
Deputatul Florin Buicu (PSD): Subiectul UMF Târgu Mureş readus pe tapet, legat de alegerile din Ungaria Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a arătat luni, într-o declaraţie politică, că tema Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost din nou adusă în atenţia opiniei publice, că subiectul este legat de alegerile din Ungaria, care nu...
Florin Buicu (PSD): Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie...
Mureş:Filiala PSD cere demisia primarului Dorin Florea pentru 'eşecul politic' în problema UMF Conducerea PSD Mureş a cerut, marţi, demisia primarului din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, ca urmare a 'eşecului politic şi administrativ' în problema Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF).
Florin Buicu (PSD Mureş) acuză UDMR de încălcarea Legii Educaţiei prin imixtiune în problemele UMF Şeful Departamentului de sănătate al filialei PSD Mureş, dr. Florin Buicu, i-a acuzat, luni, pe liderii UDMR de încălcarea Legii Educaţiei pentru faptul că au intervenit în suplimentarea locurilor cu taxă la Secţia maghiară după organizarea examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.